Bekerwinst Sparta Nijkerk

10 februari 2009 om 00:00 Nieuws

Voor Sparta Nijkerk betekende het de eerste echt serieuze tegenstander in het bekertoernooi, want CSV Apeldoorn is al jaren een topploeg uit de eerste klasse. Één ding hebben beide ploegen gemeen, dat ze slecht aan de compeitie begonnen en inmiddels op de weg naar boven zijn. De Spartanen hadden wel als voordeel dat zij al weer enkele competitieduels achter de rug hebben, terwijl CSV pas komende zaterdag de competitie weer hervat.

NIJKERK - Sparta Nijkerk speelde dinsdagavond in de vierde ronde van de districtsbeker Oost tegen CSV Apeldoorn. De Nijkerkers plaatsten zich door een 2-1 overwinning voor de volgende ronde.

Op de Ebbenhorst werd het een gelijkopgaand duel, waar beide ploegen niet veel voor elkaar onder deden. De Spartanen namen na een ruim kwartier de leiding door Dick Kooijman: 1-0. Hoewel er genoeg kansen waren aan beide kanten, werd pas na rust weer gescoord. Niels Buijtenhuis zette de Nijkerkers op 2-0. De laatste opwinding volgde in de slotminuten, waarin Steven van Es de 2-1 scoorde en Raoul Henar een strafschop mistte.

De Nijkerkers bleken uiteindelijk effectiever in het verzilveren van de kansen en won. Sparta Nijkerk komt nu in de vijfde ronde uit tegen VIOD of De Bataven. Zij moeten eerst onderling uitvechten wie er wint en daarna moet nog een datum voor de vijfde ronde worden gevonden

advertentie
advertentie