Vijf jaar notariskantoor Van den Bos

4 februari 2009 om 00:00 Nieuws

,,Het blijkt een goede keus te zijn geweest. De Nijkerkers waarderen het dat ze nu binnen hun plaats kunnen kiezen welk notariskantoor ze inschakelen en ook vanuit de regio weten mensen de weg naar ons te vinden”, aldus notaris Van den Bos.

NIJKERK - Het was in het voorjaar van 2004 dat Mr. Guido van den Bos de stoute schoenen aantrok en zich in Nijkerk vestigde als nieuwe notaris.

door Maureen van Goethem

Inmiddels heeft het kantoor, dat is gevestigd in een representatief pand naast Albert Heijn, een vaste plek veroverd op de Nijkerkse markt. Met een team van vier juristen verleent notaris Van den Bos zijn diensten aan zowel particulieren, ondernemers als overheden. Van den Bos: ,,Ik denk dat we ons hebben onderscheiden door ons niet als voorname en wellicht wat stoffige notarissen te gedragen. Met dat beeld wilden we bewust breken. Als je benaderbaar bent voor iedereen, maak je echt contact met je klant en komt er ook een beter advies.”

De afgelopen jaren zijn enerverend geweest voor de notarissen. Doordat het makkelijker werd voor notarissen om zich te vestigen en de tarieven werden vrij gegeven, ontstond meer marktwerking. ,,Ook wij hebben van de nieuwe mogelijkheden gebruik gemaakt en daar heeft de consument van geprofiteerd. Het is echter wel van belang dat je als notaris blijft beseffen welke rol je speelt. We werken daarom op een moderne manier tegen een faire prijs, maar met behoud van onze onpartijdigheid en onafhankelijkheid. Alleen dan heb je het gezag om alle bij een transactie betrokken partijen tot hun recht te laten komen en daar draait het uiteindelijk om.”

Van den Bos wil daarnaast inspelen op nieuwe ontwikkelingen in het familie- en erfrecht. ,,De generatie die nu ouder wordt, beschikt vaak over een veel groter vermogen dan voorgaande generaties. Daarnaast zijn de familieverhoudingen de afgelopen decennia ingewikkelder geworden door bijvoorbeeld echtscheidingen en de vorming van nieuwe gezinnen door partners met kinderen uit een vorige relatie. Broers en zussen hebben elkaar soms al jaren niet gesproken. Dat maakt de afwikkeling van een erfenis er niet eenvoudiger op. Onze ervaring leert dat je als notaris in een vroeg stadium mogelijke conflicten tussen familieleden kunt voorkomen. Door de notaris als mediator in te schakelen, voorkom je een gang naar de rechter en bovendien veel verdriet en onkosten. De notaris als onafhankelijke deskundige op het gebied van het erfrecht is daar de aangewezen persoon voor.”

uwww.vandenbosnotaris.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie