Starlight verbreedt concept

4 februari 2009 om 00:00 Nieuws

De beide directeuren van Starlight, Erico Veer en Hilbert Zanting, geven aan dat zij door een aantal ontwikkelingen tot dit besluit zijn gekomen. Zanting: ,,Eigenlijk zijn er vier factoren die een rol hebben gespeeld bij dit besluit. Ook wij merken de gevolgen van de economische crisis van dit moment. We zien dan ook een daling van het aantal bezoekers.’’

Meer feesten, minder disco-avonden NIJKERK - Partycentrum en discotheek Starlight gaat een flinke wijziging aanbrengen in het concept. Vanaf 1 maart wordt het aantal discotheekavonden teruggebracht tot 2 zaterdagavonden per maand. Daarmee ontstaat meer ruimte voor speciale party’s zoals bedrijfs-, Classic- en scholierenfeesten.

door Henk Brinkman

,,Ook het beleid van de gemeente Nijkerk over sluitingstijden van de horecabedrijven speelt daarin een rol’’, gaat Zanting verder. ,,Starlight moet om 3 uur sluiten. In omringende gemeenten is dat niet het geval. Daardoor lopen wij een achterstand op ten opzichte van concurrenten. Vorig jaar leek het erop dat er een verruiming zou komen, maar één van de politieke partijen veranderde op het laatste moment van standpunt. (Hart voor Nijkerk was aanvankelijk voor verruiming, maar kwam op dat standpunt terug - HB). Dan kunnen we wel veel energie steken in een lobby om dat te veranderen, maar ik denk dat dit verspilde energie is. De komst van Harders Plaza in Harderwijk heeft ook een rol gespeeld bij ons besluit. En ja, ook het rookverbod in de horeca raakt ons.”

Zanting wijst ook op een groot landelijk onderzoek, waaruit blijkt dat jongeren gemiddeld nog maar één keer per drie weken uitgaan. ,,We zien een daling van het aantal bezoekers. En wat doet een voetbaltrainer als een speler slecht presteert? Die wisselt die speler. Dat doen wij nu ook.”

Zanting vertelt dat het partycentrum heel goed loopt. ,,We merken dat er vraag is naar bedrijfsfeesten. Door het aantal discoavonden terug te brengen, krijgen we nu de ruimte om ook op zaterdag een bedrijfsfeest te organiseren. We kunnen gebruik maken van de Preuverie, een hele goede cateraar. En als het moet kunnen de gasten dan gebruik maken van twee zalen, zodat de jongeren en de ouderen binnen een bedrijf hun eigen muziekkeuze kunnen maken.”

Er is ook veel belangstelling voor de zogenaamde Classicfeesten met muziek uit de jaren ‘70, ‘80 en ‘90. Heel enthousiast is Zanting over de Magic Cabaret Dinner show, waarin Rob en Emiel, finalisten uit de Uri Gellershow optreden. ,,Wat die twee doen is echt onnavolgbaar. Je staat erbij, kijkt ernaar en je begrijpt niet hoe ze het doen.”

De grote zaal van het partycentrum krijgt binnenkort een facelift. Hilbert Zanting: ,,De danskuil die daarin is aangebracht gaat verdwijnen. In plaats daarvan wordt alles gelijkvloers met ledverlichting in een aantal vloertegels. Daarmee willen we de sfeer van de periode van de Dance, zoals in de film Grease terugbrengen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie