Atelierroute komt eraan!

4 februari 2009 om 00:00 Nieuws

Tijdens de eerste informatieavond in september in Huize De Brink waren de reacties van een aantal beeldend kunstenaars zeer positief en velen meldden zich meteen aan. In de maanden die volgden, werden de bestuursleden regelmatig aan hun jasje getrokken over de stand van zaken. Het bestuur heeft achter de schermen druk beraadslaagd en overwogen wat de meest geschikte wijze van organiseren zou zijn.

Oprichtingsakte van de stichting nu gepasseerd NIJKERK - Onlangs bracht het voltallige stichtingsbestuur van de Atelierroute Nijkerk een bezoek aan notaris Van den Bos om er de akte van de oprichting van de Stichting Atelierroute te passeren.

door Anneke Martini

Het bestuur bestaat bijna uitsluitend uit beeldend kunstenaars die zijn betrokken bij het reilen en zeilen van Kreativiteitscentrum ‘De Brink’. Dit zijn Joke Feenstra (voorzitter en PR), Isabelle de Schipper, Ageeth van den Dop (beiden algemeen lid), Marinus Regelink (penningmeester) en Marco van der Wielen (secretaris en PR).

Voorzitter Joke Feenstra: ,,Marinus is de enige die geen kunstenaar is. Hij kijkt kritisch naar wat wij misschien vergeten. Hij heeft de nodige ervaring op het gebied van organisatie.’’

Hoewel de Stichting los staat van De Brink, vindt deze gastvrij onderdak in het gebouw. ,,Wij willen De Brink zeker niet in het vaarwater zitten. Ons initiatief heeft aan aparte status, maar we hopen natuurlijk wel dat het centrum ons wil blijven steunen. We verwachten in de toekomst een vaste kern van deelnemers te hebben met daarnaast nieuwe exposanten. Er blijken ook in Nijkerk veel artistieke, creatieve mensen te wonen die nu eens met hun werk naar buiten willen komen.’’

Het oorspronkelijk idee voor de atelierroute kwam overigens van Marco van der Wielen: ,,Het is een leuke manier om gezellige, artistieke mensen te ontmoeten. Het publiek kan eens kijken bij de deelnemers thuis die hun deuren openen voor belangstellenden.’’ De deelnemers mogen een gast van buiten het gebied uitnodigen om gezamenlijk te exposeren.

De voorlichtingsbijeenkomst had als doel te inventariseren of er inderdaad een stichting in het leven kon worden geroepen; nodig om de benodigde financiën te verwerven en subsidie aan te vragen. Van de Wielen: ,,Het liefst willen wij mensen uit Nijkerk met het oog op een goed te fietsen route. Gezien het succes van kunstroutes in de omgeving vinden wij het belangrijk dat er ook één in onze stad komt. Bovendien komen er bij De Brink veel mensen die verbonden zijn aan een Open Atelier en die wellicht hun werk wel eens willen laten zien.’’

Het is de bedoeling dat de Atelierroute laagdrempelig is, iedereen is welkom om huis en tuin open te stellen. Tijdens de route wordt er in de galerie van Huize De Brink een overzicht gegeven van de deelnemers en is er van ieder een ‘werkstuk’ te bezichtigen.

uNu dit kunstevenement, op vrijdag 15 en zaterdag 16 mei, vaste vormen heeft gekregen kunnen alle beeldend kunstenaars, amateur of professioneel, die in Nijkerk of Nijkerkerveen wonen en/of werken zich aanmelden. Dit kan tot uiterlijk 15 februari via e-mail ateliernijkerk@yahoo.com of bij Marco van der Wielen, telefoon: 033-2461218.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie