Sportcentrum opent deuren

4 februari 2009 om 00:00 Nieuws

Het begon twee jaar geleden met een gesprek met wethouder Theo Manten, die hen benaderde met de vraag of zij geen trek hadden om bij sporthal Corlaer een sportcentrum te beginnen. En eigenlijk zagen ze dat niet zo zitten, ze hadden het goed naar hun zin in de sportschool aan de Langestraat. Toch vroegen ze advies aan de Nijkerkerveense vastgoedhandelaar Kees Kraay. Die adviseerde negatief. ,,Dat krijgen jullie nooit rond. Eigenlijk zou je dat niet moeten willen,” was zijn advies, mede door de enorme investering. Maar toen Marco hem vroeg of Kees het niet wilde bouwen en aan hen verhuren, reageerde hij positief. ,,Daarna ging het balletje rollen. Alles hebben we in overleg met hem gedaan. We hebben ook veel van hem geleerd. Zakelijk gezien is hij onze vader geworden. Hij denkt aan alles,” vertelt Monique.

NIJKERK - Ze lopen rond met een blik van ongeloof in hun ogen. ,,Het is zo mooi geworden. Echt fantastisch.” Marco en Monique van Kooten openen komend weekend officieel hun nieuwe sportcentrum, M&M TheNext bij sporthal Corlaer. Eerder hadden zij een sportcentrum aan de Langestraat ter grootte van 350 m2. Nu beschikken ze over vijf keer zoveel ruimte. Zaterdag en zondag is het sportcentrum tussen 10 en 17 uur open voor iedereen die kennis wil maken. Met een aantal acties. En zondag vanaf 12 uur twee topspelers van Ricochet.

door Henk Brinkman

Beneden is een grote hal met fitnessapparatuur van het wereldberoemde merk Nautilus. Verder zijn beneden twee hypermoderne Ricochetbanen. Ricochet lijkt veel op squash, maar de banen beschikken over een plafond op 3 meter hoogte, waardoor het spel nog een stuk sneller gaat dan squash. De wanden beschikken over een elektronisch scoresysteem. Monique: ,,Die banen zijn uniek in Nijkerk en de hele regio. We zijn daar superblij mee.” Het sportcentrum beschikt over een stofzuigsysteem, waarbij het stof naar buiten wordt afgevoerd. Dat maakt de hal bijna geheel stofvrij, waardoor ook CARA-patiënten optimaal kunnen sporten. Tevens is het sportcentrum voorzien van vloerverwarming.

De sportschool gaat samenwerken met de fysiotherapiepraktijk Corlaer, die een praktijkruimte met twee behandelkamers op de eerste verdieping in gebruik neemt. Daar kunnen mensen worden behandeld, maar eventueel kunnen de fitnessapparaten van de sportschool bij de behandeling worden gebruikt.

Ook de streetdanceschool Badabounce van Jantine Klompenhouwer gaat de lessen in de ruimtes op de eerste verdieping van het sportcentrum verzorgen. De school is nu nog verdeeld over verschillende locaties in Nijkerk, maar vanaf 1 maart worden alle lessen in M&M TheNext gegeven.

Het sportcentrum biedt mogelijkheden voor fitness, cardio, circuittraining, grote diversiteit aan groepslessen, waaronder Zumba en beschikt ook over zonnebanken en sauna. ‘s Morgens is er ook kinderopvang mogelijk. Marco en Monique willen sporten wel betaalbaar houden. Monique: ,,Iedereen is welkom en wij geven hen graag een rondleiding in ons nieuwe centrum.”

u Sportcentrum M&M TheNext, Henri Nouwenstraat 2, 033-2452406, info@menmthenext.nl, www.thenext.nu

advertentie
advertentie