Bouw Villa Meerveld kan beginnen

4 februari 2009 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - De bouw van het appartementencomplex Villla Meerveld aan de Oosterdorpstraat 1-3 kan van start. Tegen dit bouwplan leefden in het dorp en zeker bij omwonenden veel bezwaren. Men vond het voorgestelde gebouw te weinig passend in het straatbeeld. Vooral de dakconstructie werd als massief en confronterend ervaren.

De Raad van State heeft de ingediende bezwaren in hoger beroep ongegrond verklaard in een uitspraak van 28 januari.

Op 13 oktober 2006 is een aanvraag ingediend voor een appartementengebouw, een woning en bijbehorende bijgebouwen. Omdat het bouwplan niet paste binnen het bestemmingsplan moest het bestemmingsplan gewijzigd worden. Na uitvoerig overleg tussen de aanvrager, de gemeente, de stedenbouwkundig adviseur en de welstandscommissie is een gewijzigd bouwplan gepresenteerd. De Raad van State beoordeelt nu dit gewijzigde plan als zorgvuldig en goed onderbouwd.

Wethouder Renger Walet is bijzonder blij met de uitspraak van de Raad van State, waardoor zowel de Rechtbank in Arnhem als de Raad van State hebben vastgesteld dat het bouwplan voldoet aan alle daaraan te stellen eisen en het appartementengebouw kan worden gerealiseerd. De bezwaren die door omwonenden waren ingediend zijn hiermee definitief van de baan.

In deze krant wordt bericht over een werkgroep in Hoevelaken die zich zorgen maakt over de bouwplannen in het dorp.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie