Cambridge dieet bij Krista Willems

28 januari 2009 om 00:00 Nieuws

Het product is nog maar weinig bekend in Nederland en daarom werd het tijd voor een praatje met deze zelfbewuste vrouw.

NIJKERKERVEEN - Krista Willems uit Nijkerkerveen is sinds enige tijd Cambridge dieetproduct-consulente voor de regio.

door Maureen van Goethem

Na 18 jaar in de verpleging te hebben gewerkt gooide ze het roer volledig om en begon een winkel in woningdecoraties. ,,Twee jaar geleden ben ik met de winkel gestopt. Er is zoveel moois te doen is in deze wereld, dat ik niet bij één ding wil blijven’’, zegt Krista. ,,En toen ben ik tandartsassistente geworden. Toen hoorde ik een vrouw vertellen dat zij anderhalf jaar gelden 22 kilo afgevallen en dat zij op gewicht bleef. En dat was wat mij de doorslag gaf: geen jojo effect. Op internet heb ik gezocht naar dit product en ben met afvallen begonnen. Het vloog er af, gemiddeld zo’n twee kilo in de week. Heerlijk. Natuurlijk had ik ook verjaardagen maar ik wist me aardig in te houden. Door dit dieetproduct ben ik toen ook flink afgevallen en daardoor was ik zo razend enthousiast, dat ik heb geïnformeerd of ik ook consulente kon worden,” vertelt Krista.

Het Cambridge dieet is een gewichtscontrole programma, dat een totaal voedingsprogramma van drie maaltijden per dag heeft, met een dagelijkse consumptie van ongeveer 470 calorieën. Het dieet bestaat uit zakjes met poeder dat, door het te mixen met heet of koud water, genuttigd wordt in de vorm van shakes (in acht verschillende smaken). Tevens zijn er diverse soorten soep en repen.

Krista: ,,Het is belangrijk dat bij het Cambridge dieet tenminste 2,5 liter extra water per dag gedronken wordt. Naast deze 2,5 liter water mag gewoon thee en koffie gedronken worden.”

Veel dieetprogramma’s bevelen extra vitamines aan. ,,Het Cambridge dieet is zorgvuldig samengesteld, met alle aanbevolen dagelijkse hoeveelheden aan vitaminen en mineralen. Niet alleen de voeding is compleet, er is ook een perfecte balans tussen proteïnen, koolhydraten en vet. Extra vitaminen of mineralen zijn daarom niet vereist.”

,,Een leuke tip voor iedereen die wil afvallen is: Als u vanaf maandag op dieet gaat, is de kans groot dat u in het weekend daarna veel meer gaat eten dan u gewend bent. Probeer bijvoorbeeld eens om midden in de week met het dieet te beginnen en gebruik de dagen daaraan voorafgaand voedsel met een laag koolhydratengehalte.”

uKrista Willems, Nieuwe Kerkstraat 40, 3864 EE Nijkerkerveen. Tel. 033-2581211. www.krista-willems.cambridgedieet.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie