Nieuwe cursussen VU gaan weer van start

28 januari 2009 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De Volksuniversiteit (VU) vierde vorig jaar het dertigjarig bestaan met een feestelijk bezoek van Ivo de Wijs en zijn compaan Peter Niewint. Ook traden er een nieuwe voorzitter en penningmeester aan. Jan van den Essenburg volgde Dim Jansen op als voorzitter en Reint Blaauw volgde Hidzer Stel op als penningmeester. Maar al deze inspanningen zijn voor het bestuur van de VU geen reden om met de duimen in het vest achterover te gaan leunen.

door Henk Brinkman

In augustus vorig jaar verscheen de bekende groene informatiegids van de VU waarin het cursusprogramma voor het hele seizoen werd gepresenteerd. Halverwege het seizoen beginnen weer nieuwe cursussen en workshops. De Volksuniversiteit biedt cursussen in een keur aan vreemde talen, zoals Engels, Frans, Duits, Tsjechisch, Spaans, Portugees, Italiaans. Maar ook cursussen in onze eigen taal, het Nederlands. Daarnaast biedt de VU cursussen en workshops op het gebied van kunst, zoals improvisatietheater en dans. Ook onderwerpen op het gebied van verzorging van het eigen lichaam worden niet geschuwd: Ontspanningsmassage, voetzonereflexeologie en aromatherapie. Ook wie zich wil bekwamen in de wereld van de automatisering en de computers kan bij de VU een handzame cursus vinden. Verder zijn er cursussen over digitale fotografie, kosmologie en geologie, de Eerste Wereldoorlog en leren Bridgen. En in maart vindt een dialezing plaats over Zuid-Afrika en een cursus Opvoedstijlen.

In februari begint weer een vakantiecursus Engels, Frans en Duits. Handig voor wie in de vakantie naar het buitenland gaat. Eveneens in februari begint een nieuwe cursus Nederlandse spelling, voor wie in de steeds veranderende regels de draad is kwijtgeraakt. De nieuwste loot aan de stam van de VU is een cursus over wijn, die wordt verzorgd door Gerwin Poolen van de Nijkerkse Wijnhandel-slijterij De Moor. In zes woensdagavonden voert Poolen de cursisten door de verschillende wijnstreken en -landen en leert hen op de juiste manier wijn te proeven.

u De cursussen van de VU worden gegeven in het Corlaer College, het Tuinhuis en bij Landstede aan de Sparrenlaan. Meer info en opgave voor een cursus: www.vu-nijkerk.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie