Prins Heerlijk opent deuren

28 januari 2009 om 00:00 Nieuws

De inrichting van het petit café is smaakvol en modern uitgevoerd in zwart- en paarstinten en met sfeervolle verlichting. Het oogt als een gezellige huiskamer. “Semi chique”, noemt Jannie Schokker, coördinator van het petit café, de inrichting. “De PCSO heeft gevraagd om het niet te ouderwets in te richten”, zegt ze. De medewerkers zien er fleurig en kleurig uit in hun, op het interieur afgestemde, paarse poloshirts en zwart/grijs gestreepte sloven. Ze zijn druk aan het werk, want de burgemeester komt op bezoek.

,Petit Café is een volwaardig horecabedrijf’ NIJKERK – Petit café Prins Heerlijk, gevestigd aan de Oranjelaan, gaat op dinsdag 3 februari open. Het petit café is een samenwerkingsverband tussen ’s Heeren Loo en de Stichting Protestants Christelijke Stichting Ouderenhuisvesting (PCSO). Medewerkers met een beperking gaan in het kader van dagbesteding horecawerkzaamheden uitvoeren in het petit café. De medewerkers krijgen hierbij professionele begeleiding en ondersteuning van activiteitenbegeleiders en vrijwilligers.

Door Belinda van der Horst

Medewerkster Bianca Kappe mag een rondleiding door de nieuwe locatie geven. Ze legt nauwkeurig uit hoe ze cappuccino maken, want daarvoor hebben ze een cursus gevolgd. Als we de sanitaire voorzieningen bekijken en bij het damestoilet zijn beland, zegt Bianca trots: “Hier is iets bijzonders mee. Ik mocht de tegeltjes uitzoeken bij de Woningstichting”. Er is ook een invalidentoilet aanwezig. De keuken is uitgevoerd met allerlei geavanceerde apparatuur. Voor de medewerkers is er nog een kantine. Er komen ook nog twee computers in het petit café. Jannie vertelt dat de medewerkers, die niet-aangeboren hersenletsel of een verstandelijke beperking hebben, op 3 februari ’08 zijn gestart met hun horecatraining in zorgcentrum Arkemheen en daarna in de kantine van Sparta Korfbal. Vanaf 15 december ’08 konden zij het petit café betrekken. De medewerkers werden betrokken bij de aankoop van het basismateriaal. Klaas van den Brink, bedrijfsleider en kok, vertelt dat alle gerechten horeca-gerelateerd zijn. Iedere dag is er een ander menu verkrijgbaar, waaronder ook stamppot. “De presentatie van de maaltijden is belangrijk voor de gasten. De koks en medewerkers kunnen de gerechten prachtig opmaken. Voor het nabij gelegen Hospice maakt het petit café iedere dag soep. We zijn een professioneel en volwaardige horecabedrijf en hebben goede verwachtingen over het petit café”, aldus Klaas.

Het petit café is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.30–19.30 uur en op zaterdag van 10–16.30 uur. Naast koffie, drankjes, gebak, lunches, diners en buffetten kan men ook hapjes of salades bestellen. Vanaf 12 uur worden er warme maaltijden geserveerd. Er is ruimte voor circa 40 gasten. Op zon- en feestdagen is het petit café gesloten, behalve op 30 april. De officiële opening van het petit café vindt plaats in het voorjaar. Er zijn nog plaatsen voor mensen met een indicatie voor dagbesteding. Info: Jannie.schokker@sheerenloo.nl

u Petit Café Prins Heerlijk, Oranjelaan 56–58, tel: 06-34618659, e-mail: petit.café-nijkerk@sheerenloo.nl, www.petitcafeprinsheerlijk.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie