‘Ook Roodbeen’ gaat sluiten

14 januari 2009 om 00:00 Nieuws

,,Gezien de huidige ontwikkelingen op economisch gebied zien wij ons helaas genoodzaakt de winkel “Ook Roodbeen” op de Singel te sluiten”, schrijven de twee eigenaren in een persbericht.

Gedwongen door econo- mische recessie NIJKERK - De winkel Ook Roodbeen aan het Singel gaat sluiten. De eigenaren, Marina Lanting en Merit Roodbeen zien zich door de economische recessie genoodzaakt voortaan weer vanuit één winkel te gaan werken.

Enige jaren geleden werd boekhandel Roodbeen op de hoek van de Vetkamp en het Singel verbouwd en opende een tweede vestiging een klein eindje verder op het Singel. In Ook Roodbeen werden kantoorartikelen en teken- en schildermaterialen verkocht.

Marina Lanting zegt in een toelichting op de sluiting: ,,Het zijn economisch pittige tijden en het duurt ook nog onwaarschijnlijk lang voordat de Eierhal en het Molenplein verder worden ontwikkeld. Van het vooruitzicht van een bouwput voor de winkel word ik ook niet echt vrolijk. Gelukkig staat boekhandel Roodbeen als een huis en is het gewoonweg in deze tijd in Nijkerk niet verantwoord om twee zaken “in de lucht te houden”. Onder het motto beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald gaan wij moedig en met elan verder.”

Volgens Marina Lanting zal het voor sommige klanten een opluchting zijn. ,,Er werd nog wel eens een verzuchting uitgesproken over hoe onhandig het was dat je voor diverse zaken naar twee winkels moest. Maar de meeste mensen zullen het met ons eens zijn dat het jammer is. “Ook Roodbeen” is een prachtige, leuke en spannende winkel en wij vinden het bijzonder spijtig dat de “Roodbenen” de weelde van twee zaken in deze tijd niet zullen kunnen dragen.”

Uitverkoop

Over enkele weken zal “Ook Roodbeen” even een soort outlet worden, waar diverse artikelen flink in de uitverkoop gaan. De komende periode zal een tijd zijn van veranderingen. Het grootste deel van het assortiment van beide winkels blijft gehandhaafd. Er worden wel keuzes gemaakt. Marina Lanting: ,,Natuurlijk is het wel zo dat we keuzes zullen moeten maken, want niet overal zal meer ruimte voor zijn. Het meest opvallende zal zijn: we gaan geen kleine kantoorartikelen meer verkopen, en ook de tijdschriften en Engelse pockets zullen uit ons assortiment verdwijnen. Vooral dat laatste hoeft geen ramp te zijn: Engelse boeken kunnen we bijna altijd met een paar werkdagen leveren. Bedrijfsmatige klanten kunnen voor kantoorartikelen onverminderd terecht bij Roodbeen alles voor kantoor: www.roodbeen.nl. Maar alle leuke, mooie spullen en de teken- en schildermaterialen zullen echter zeker weer een plek gaan krijgen in de boekhandel op de hoek van de Vetkamp/Singel.”

Roodbeen heeft een vernieuwde website, www.boekhandelroodbeen.nl, die ook een webshop kent, waar 24 uur per dag kan worden gewinkeld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie