Nieuwjaarsreceptie in De Haen

7 januari 2009 om 00:00 Nieuws

De tentoonstelling gaat dit jaar over de Vrijwillige Brandweer en de brandweerkazernes in Hoevelaken. Voor de totstandkoming van deze expositie is een greep gedaan uit de privé-archieven en uit dat van de brandweer van Hoevelaken. Ook uit het eigen archief van Historisch Hoeflake is fotomateriaal afkomstig. De samenstellers van de expositie, Jan Baas, Max van Deuveren, Aalt van de Pol en Gert Timmerman, zijn er ook dit jaar weer in geslaagd een mooie collectie foto’s bijeen te brengen.

Foto-expositie in De Haen blijkt schot in de roos HOEVELAKEN - Op vrijdag 9 januari 2009 wordt de jaarlijkse Hoevelakense Nieuwjaarsbijeenkomst gehouden in De Haen, aanvang 19.30 uur. De organisatie is in handen van de Lionsclub Hoevelaken, Historisch Hoeflake presenteert zich er traditiegetrouw ook weer en dat betekent dat er wederom een mooie fototentoonstelling te bewonderen is.

Door Gerrit Steen

Te zien zijn onder meer de eerste brandweerkazerne in Hoevelaken: het koetshuis van de Foep aan de Westerdorpsstraat en foto’s van branden die Hoevelaken door de jaren heen geteisterd hebben. De toegang tot deze Nieuwjaarsbijeenkomst, inclusief een welkomstdrankje, is gratis.

De nieuwjaarsbijeenkomst in deze stijl is een voortzetting van de bijeenkomsten die plaatvonden vóór het jaar 2000, het jaar waarin de gemeente Hoevelaken deel ging uitmaken van de gemeente Nijkerk. Hadden toen de bijeenkomsten meer het karakter van een receptie waarbij de burger zijn wensen voor het nieuwe jaar kon wisselen met de bestuurders van Hoevelaken, nu heeft de bijeenkomst een meer algemeen karakter voor alle inwoners. Een schot in de roos waar mensen al lang van te voren naar uitkijken…

advertentie
advertentie