Website gemeente Nijkerk in de top 15

28 november 2008 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De website van de gemeente Nijkerk staat op de 15e plaats van de beste gemeentelijke websites. Dit blijkt uit het jaaronderzoek 2008 van Overheid.nl Monitor naar de elektronische dienstverlening van de 443 gemeenten. Nijkerk is dit jaar gestegen van de 20e naar de 15e plaats.

Wethouder Bert de Graaf is bijzonder trots: ,,Een 20e plaats vorig jaar was al fantastisch. Dat was voor ons echter geen reden om rustig achterover te leunen. Met succes! We hebben dit jaar de beste website van Gelderland en landelijk staan we op de 4e plaats onder gemeenten met een vergelijkbaar inwoneraantal.’’

Nijkerk scoort vooral goed op het onderdeel dienstverlening. Diverse zaken zijn ‘compleet’ te regelen via de website, inclusief eventuele betaling. Denk aan het aanvragen van een GBA-uitreksel, het doorgeven van een verhuizing of het aanvragen van kwijtschelding belastingen. Dankzij de toepassing van DigiD kan de gemeente ook persoonlijke diensten aanbieden, zoals het online volgen van de status van een aanvraag.

Voor het komende jaar staan weer nieuwe ontwikkelingen voor de website op het programma.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie