Kou uit de lucht bij Veensche Boys

19 november 2008 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Het bestuur van Veensche Boys kan weer door één deur met het college van de gemeente Nijkerk. Dat liet voorzitter Dick Schouten weten tijdens de commissievergadering Welzijn gisterenavond.

Schouten en zijn medebestuurslid Jaap Kuijt hadden maandag een indringend gesprek gehad met burgemeester Gerard Renkema en wethouder Theo Manten naar aanleiding van de brandbrief die het betsuur van Veensche Boys in oktober heeft gepubliceerd. Daarin hekelde het bestuur de wijze waarop Manten en het college communiceerden met het bestuur van de voetbalclub. De club verkeert al jaren in onzekerheid of de club moet verhuizen naar een andere locatie in Nijkerkerveen of aan de Westerveenstraat mag blijven.

De gemeenteraad onderkende dat en sprak in een motie van de VVD uit dat er zo spoedig mogelijk een al dan niet tijdelijke oplossing moest komen voor de ruimtenood van de voetbalclub.

Gisteravond zou de commissie Welzijn over de zaak verder debatteren, maar Dick Schouten trok als inspreker direct de angel uit het debat. ,,Het college erkent dat onze nood hoog is en erkent ook dat er fouten zijn gemaakt in de communicatie. Ook heeft de wethouder gezegd dat hij onverkort uitwerking gaat geven aan de motie, zodat wij in het nieuwe seizoen een balletje kunnen trappen op een extra veld.”

Theo Manten liet weten dat er in ieder geval een oplossing komt voor de ruimtenood, maar gaf verder geen informatie. Die komt pas als in januari het plan voor de kern Nijkerkerveen bekend wordt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie