Met de kerst 50 euro extra voor minima

19 november 2008 om 00:00 Nieuws

De decembermaand is voor veel mensen een dure maand. De extra financiële ondersteuning is bedoeld voor huishoudens met de laagste inkomens in Nederland. Welke huishoudens dat precies zijn? Huishoudens met een inkomen tot 120% van de toepasselijke bijstandsnorm. Uit de meest recente CBS-cijfers blijkt dat bijna 1 miljoen huishoudens een inkomen heeft tot 120% van de bijstandsnorm. Dat betekent dat er bij 50 miljoen een bedrag van € 50,- per huishouden beschikbaar is. Het Rijk heeft besloten dat dit ook het maximale bedrag is dat de gemeente mag uitbetalen.

NIJKERK - Bij de voorjaarsnota heeft de Tweede Kamer 50 miljoen euro extra beschikbaar gesteld om mensen met de laagste inkomens extra te ondersteunen. De gemeente Nijkerk werkt graag mee aan dit overheidsinitiatief. Deze decembermaand ontvangen alle huishoudens met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm dan ook een extraatje van € 50,- euro.

Voorlichting

Bijstandsgerechtigden in de gemeente Nijkerk ontvangen het bedrag van € 50,- halverwege december automatisch van de gemeente. Zij worden hierover per nieuwsbrief geïnformeerd. De gemeente wil bekendheid aan deze actie geven, zodat niemand, die daarvoor in aanmerking komt, dit extraatje misloopt. Want ook mensen die niet bij de gemeente bekedn zijn, maar wel minder inkomsten hebben dan de 120% van de bijstandsnorm komen ook in aanmerking voor deze extra uitkering. Zij kunnen een aanvraag bij de gemeente indienen. Met folders en flyers die breed zullen worden verspreid gaat de gemeente iedereen op deze uitkering attenderen. Mensen kunnen op www.50eurovoorminima.nl eenvoudig berekenen of zij in aanmerking komen voor het extraatje van € 50,-.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie