Tintoretto zit vol kleur

12 november 2008 om 00:00 Nieuws

,,Ik woonde en werkte na mijn studie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten, in Den Haag. Na een lerarenopleiding aan de HKU verhuisde ik naar Nijkerk om ook hier cursussen op beeldend gebied te starten. Ook ben ik docent beeldende vakken op het middelbare onderwijs in Huizen,” vertelt Fons.

NIJKERK - Misschien beschikte u vroeger op school al over een uitgesproken talent of kon u gewoon ‘leuk’ tekenen. Ieder mens draagt de kunstenaar in zich, nog onontdekt misschien, sluimerend aanwezig en wachtend om op het juiste moment naar buiten te treden. Fons van Gorp is beeldend kunstenaar en de eigenaar/cursusleider van Tintoretto. Wanneer u op zoek bent naar een manier om technieken aan te leren of zich verder te ontwikkelen, dan bent u bij Tintoretto op de juiste plek.

door Maureen van Goethem

Tintoretto biedt de mogelijkheid aan volwassenen en aan kinderen om zich op een kunstzinnige manier te ontwikkelen, want tekenen en schilderen is voor alle leeftijden. Fons: ,,De fantasie wordt ontwikkeld door te experimenteren. Kinderen kunnen dat goed. Je verzint een verhaal, aan de hand daarvan maak je een schilderij en ondertussen leren ze op verschillende manieren te kijken. Dat heeft alles te maken met diepte, kleur en vorm. Kinderen slaan informatie heel goed op en weten vaak alles heel detaillistisch weer te geven.”

Voor volwassenen staat in de eerste lessen het ontdekken van het materiaal en het toepassen van diverse technieken centraal. Daarnaast worden ook de beeldelementen behandeld. Goed kijken staat voorop, het volgen van het spel van lijnen, vormen herkennen. Ook gevorderden kunnen hier terecht om op een inspirerende locatie inhoudelijk nieuwe uitdagingen te vinden.

Op vooraf vastgestelde tijden biedt Tintoretto aan om zelfstandig te werken. ,,Tintoretto heeft een strippenkaart. Met deze kaart kan je op elk moment in de cursus instromen of geheel zelfstandig het open atelier bezoeken. Er bestaat altijd de mogelijkheid om te kiezen uit meerdere dagen,” zegt Fons. ,,Iedereen die interesse heeft kan een gratis proefles nemen. Je kan heel veel zien aan hoe iemand iets begint. Schilder maar eens een hoofd. Aan het kleurgebruik en de vormen kan ik vaak zien hoe iemand werkt. Het zegt heel veel over degene die dat doet.”

Opening

Het atelier van Tintoretto wordt op zaterdag 22 november officieel geopend. Geïnteresseerden zijn van 12.00 tot 15.00 uur van harte welkom.

uTintoretto, Oude Barneveldseweg 65, Nijkerk. Tel. 033-2450012 of 06-36437048. www.tintoret.to

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie