Gebouw Collage blijkt verkocht

5 november 2008 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Uiteindelijk voerde de gemeenteraad een lange discussie over kattenpoep op kinderspeelplaatsen. Het CDA had daar afgelopen zomer al aandacht voor gevraagd naar aanleiding van klachten uit Hoevelaken. Bij de begrotingsbehandeling diende het CDA een motie in om extra geld uit te trekken voor een andere valdempende ondergrond bij speelplaatsen in de vorm van zogenaamd veiligheidsgras. Aanvankelijk dacht de fractie dat daarvoor 25.000 euro nodig was, maar wethouder Henk Lambooij hielp de fractie uit de droom. ,,Dat vraagt een eenmalige investering van 108.000 euro en 5.000 euro jaarlijks voor het onderhoud.”

Het CDA kreeg steun van de coalitiepartijen, zij het schoorvoetend. Geert Horst (CU-SGP): ,,Wij steunen dit voorstel wel, maar het is geen schoolvoorbeeld van besturen op hoofdlijnen. En dat is toch wat de raad zou moeten doen. Dit had ook anders aan de orde kunnen worden gesteld.”

NIJKERK/HOEVELAKEN - Tot verbazing van de raad deelde wethouder Theo Manten tussen neus en lippen door mee dat het gebouw in Hoevelaken waarin Collage voorlopig is gehuisvest, inmiddels is verkocht. Dat was tijdens de bespreking van een motie van de VVD om Collage extra financiële steun te geven. Manten wilde daar niet aan. ,,De gemeente financiert geen huisvesting van instellingen.” De VVD paste de motie aan. Zonodig wordt nu 10.000 euro extra subsidie verleend aan Collage.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie