Perspectief gloort voor Veensche Boys

5 november 2008 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De gemeenteraad gaf tijdens de begrotingsbespreking steun aan een motie van de VVD om Veensche Boys een tijdelijke tussenoplossing te bieden voor de ruimtenood waarin de club verkeert. Het college moet in januari 2009 zo nodig een voorstel aan de raad voorleggen.

Veensche Boys vroeg twee weken geleden met een brandbrief aandacht voor de ruimtenood van de club. Het bestuur voelde zich in de kou staan, omdat het al heel lang niets van het college had gehoord. Reden voor Kees van den Heuvel in een motie te vragen om 75000 euro voor een vierde veld. Hij hekelde het gebrek aan communicatie van wethouder Theo Manten, die dat verwijt van tafel veegde. ,,De locatie van Veensche Boys is betrokken bij de ontwikkelplannen voor Nijkerkerveen. Pas als die plannen bekend zijn, in januari 2009, kunnen we zekerheid bieden aan de club. Het bestuur weet hoe de vlag erbij hangt.” Niettemin heeft hij binnenkort een gesprek met het bestuur van de club.

Manten kon leven met de motie van de VVD om zo snel mogelijk in januari aan een tijdelijke oplossing te werken. De motie kreeg de steun van alle partijen. Alleen de fractie van de ChristenUnie-SGP stemde tegen.

advertentie
advertentie