School Hoef krijgt BAS certificaat

29 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

Enkele citaten uit de rapportage van de auditor van het Seminarium voor de Orthopedagogiek:

PUTTEN - Na een periode van ruim 5 jaar nascholing mag pcb Hoef zich een BAS-school noemen. De letters B.A.S. staan voor Bouwen aan een Adaptieve School. Op donderdagmiddag 10 oktober kregen we uit handen van drs R. Singelenberg van het Seminarium voor de Orthopedagogiek het felbegeerde BAS-certificaat en het BAS-tegeltje.

Het team heeft hieraan meerdere jaren hard gewerkt en met een fantastisch resultaat.

Kernpunten binnen het BAS-project zijn: leerlingen begeleiden tot meer zelfstandigheid en tegelijkertijd daardoor de leerkrachten meer ruimte bieden om extra aandacht te schenken aan leerlingen die dit nodig hebben.

De school en het team hebben volledig recht op certificering. Er is sprake van een adaptieve school. De wijze waarop het team dit in de afgelopen jaren heeft weten te realiseren, verdient een groot compliment!!

Voor PCB Hoef houdt het BAS-concept in dat er voor kinderen en leerkrachten duidelijke afspraken in doorgaande lijnen in de school aanwezig zijn. Zo bieden we de kinderen een uitdagende, veilige en gestructureerde leeromgeving. De interactie met onze kinderen is heel belangrijk. Door juist te reageren op gedrag en ontwikkelingen willen we het zelfvertrouwen van kinderen stimuleren.

De zelfstandigheid van kinderen bereiken we door ze bewust hun werk te laten plannen. Als leerkrachten krijgen we daardoor ruimte om de kinderen te begeleiden bij het zelfstandig leren en het hulp bieden bij zorgleerlingen. Daarbij passen we ook vormen van samenwerkend leren toe.

Door effectieve instructie te geven en efficiënt met leertijd om te gaan willen we kinderen zoveel mogelijk aandacht geven.

We willen dit onderwijskundig concept verder uit werken door een duidelijke structuur van overleg en samenwerking tussen ons enthousiaste team van collega’s

Als team denken we in een gemoderniseerde school met een gecertificeerd onderwijsconcept goed adaptief onderwijs te kunnen bieden aan zoveel mogelijk leerlingen. Door de langzame stijging van het leerlingenaantal in de afgelopen paar begeleiden we op dit moment ruim 100 leerlingen.

Voor meer informatie verwijzen we naar de site van de school www.pcbhoef.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie