Kunst gekoppeld aan Dow Jones

22 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

,,Het idee is ontstaan als prietpraat in de tuin”, kijkt hij terug op de actie, die zelfs de New York Times heeft gehaald. ,,Ik zat daar met een kennis te filosoferen over de crisis en we stelden vast dat we het desondanks eigenlijk heel goed hebben. En dat komt helemaal niet overeen met de negatieve berichtgeving en het gepiep van mensen.” Zijn kortingsactie is dan ook bedoeld als een signaal. ,,Als we positiever naar de wereld kijken en elkaar niet gek maken komt het allemaal wel weer goed. Nu loopt iedereen te brullen dat het slecht gaat, maar dat is helemaal niet waar, er loopt alleen wat lucht uit de ballon.” De kunstenaar erkent dat voor mensen die daadwerkelijk geld zijn kwijtgeraakt dat heel beroerd is. ,,Natuurlijk, dat valt niet mee. Maar er is wel veel meer dan geld.”

HOEVELAKEN/AMERSFOORT - Kunstschilder Norbertus, die in Hoevelaken woont, heeft een ludieke actie opgezet om een tegenwicht te bieden aan de negatieve berichten over de financiële crisis. Hij koppelt de prijs van zijn werken aan de index van de Dow Jones en neemt daarbij de beursnotering van 10.000 punten als ijkpunt. Bij een notering van 8500, krijgt de koper een korting van 15 procent. ,,En als de Dow naar 5000 punten zakt, verkoop ik mijn schilderijen gewoon voor de helft van de prijs”, stelt hij.

Norbertus heeft ongeveer dertig schilderijen in de verkoop. Schilderijen zijn in Amersfoort onder meer te zien bij Viva Maria, Het Moment en Mercuur.

u Meer informatie op www.norbertus.org

advertentie
advertentie