kleding

22 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

,,Inclusief de periode dat ik op de andere hoek zat, is dat nu zo’n twee jaar’’ , gaat Melanda verder. ,,Het liep zo goed dat ik begin januari verhuisd ben naar dit pand.”

NIJKERK - Vlakbij de Aldi op Hogenhof 2 in Nijkerk is sinds begin dit jaar Leukers gevestigd. Melanda Wagenveld (38) is moeder van vijf kinderen en heeft haar winkeltje voornamelijk onder schooltijden open. Er is bij Leukers tweedehands en nieuwe (kinder)kleding te koop, maar ook positiekleding en accessoires. Melanda wilde graag een bezigheid hebben terwijl de kinderen naar school waren. ,,Ik ben toen een internetwinkel met tweedehands kleding begonnen’’, vertelt ze.

door Maureen van Goethem

De vorige winkel werd al snel te klein. Toen bleek dat de verhuurder het huidige pand zou gaan verbouwen. Melanda: ,,Het waren namelijk eerst woningen. De huurders zijn naar boven verhuisd en het is beneden tot winkels verbouwd. Ongeveer de helft van mijn winkel bestaat uit nieuwe kleding en de andere helft uit tweedehands.”

Leukers werkt op basis van inbreng. Er wordt uitbetaald nadat een verkocht kledingstuk betaald is. De inbrenger krijgt 50% van de verkoopprijs en dat kan leuk oplopen bij leuke kleding. ,,Wat na een jaar overblijft gaat naar de zending Oost-Europa wanneer de klant het niet terug wil hebben.”

Positiekleding

Ook de inbreng van positiekleding, speelgoed, babyartikelen zijn mogelijk. Leukers is op zoek naar leuke woonaccessoires of accessoires voor de kinderkamer. ,,Liefst dingen uit grootmoeders tijd zoals emaille, dingen in landelijke sfeer.”

Sinds kort is de winkel uitgebreid met nieuwe collectie merkkleding. ,,Dit is kleding uit Duitsland. Duitse degelijkheid, goede kleding voor een leuke prijs. We hebben nu Bram’s Paris, Jubel, Stirdy, Peace and Love by Calao, Blue Seven. Twee keer per jaar gaan we naar de beurs om nieuwe collectie uit te zoeken.”

De stoere collectie van Bram’s is verkrijgbaar in de maten 92 t/m 164. Jubel is bestemd voor meisjes en wordt getypeerd door vrolijke kleuren met het accent op jurkjes. Stirdy is voor stoere jongens. Peace and Love by Calao is net even wat anders dan de rest. ,,Bijvoorbeeld vesten die leuk bewerkt zijn’’, aldus Melanda. ,,Trouwens, er kan nu ook gepind worden in de winkel.”

Website

Wie interesse heeft en overdag geen tijd heeft om de winkel te bezoeken kan op de website terecht. Tevens staan op de website de openingstijden van de winkel vermeld.

uLeukers. Hogenhof 2, Nijkerk. Tel. 033-2459990 / 06-33956812. Leukers is blij met de site www.leukers.nl die ontwikkeld is door Mindproductions.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie