Kinderboekenweek bij Bruna

8 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Vorige week woensdag hebben leerlingen van Het Baken en basisschool Corlaer de Kinderboekenweek 2008 geopend bij Bruna Andeweg & Pater. Kinderboekenschrijfster Laura Vos uitgenodigd las voor uit haar De Titanium Uil - Ivanne. De kinderen zaten aan haar lippen gekluisterd.

Laura Vos leest voor uit nieuwste boek

Het thema van de Kinderboekenweek - poëzie - kwam terug in de gedichtenwedstrijd. De leerlingen hadden een haiku, een Japanse dichtvorm van drie regels, waarbij de eerste en de laatste regels vijf lettergrepen mogen bevatten en de tweede regel zeven lettergrepen - geschreven. Lotte Bouwman en Celine van der Veer van basisschool Corlaer hadden volgens de jury de mooiste haiku’s geschreven. De wedstrijd gaat nog door tijdens deze kinderboekenweek. Bij Bruna ingestuurde haiku’s krijgen een plekje in de winkel. Ook zijn er nog prijzen voor de mooiste haiku’s.

Schrijfster Laura Vos las voor uit haar nieuwe boek, De Titanium Uil, dat in de toekomst speelt. Hoofdpersoon is het meisje Ivanne, dat met haar broertje Arvin en haar robothond Rexie spannende avonturen beleeft. De schrijfster is zelf geïnteresseerd in de nieuwste technische ontwikkelingen. ,,Ik vind het leuk me daarin te verdiepen en dat in een boek een plekje te geven. Maar een boek moet natuurlijk ook spannend zijn.” Daarin lijkt Laura Vos wel geslaagd. Kinderen luisteren ademloos. Laura Vos vindt het belangrijk kinderen weer aan het lezen te krijgen. ,,Voor kinderen boven de 12 jaar is zoveel te doen, dat lezen er vaak bij in schiet. Maar lezen blijft heel belangrijk voor kinderen.” Na dit eerste deel zullen nog drie delen van De Titanium Uil verschijnen.

De Titanium Uil is verkrijgbaar bij de Nijkerkse boekwinkels voor €13,95.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie