Boerenavond voorproefje Slipjacht

8 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

Op de laatste zaterdag van januari zal Hoevelaken en omgeving weer kunnen genieten van het indrukwekkende schouwspel van fraai opgetuigde paarden, wild snuffelende honden en mooi gestoffeerde ruiters en amazones. Het gezelschap werd welkom geheten door Cees de Ridder, voorzitter van het Comité Slipjacht Hoevelaken.

30e editie van Slipjacht staat al weer op stapel HOEVELAKEN - Op maandagavond 6 oktober vond in Sparrendam de jaarlijkse Boerenavond plaats. Het bestuur van de Stichting Slipjacht Hoevelaken had alle deelnemende boeren aan de Slipjacht Hoevelaken en de sponsoren uitgenodigd om gezamenlijk een gezellige avond met elkaar te hebben. Het werd als vanouds een geanimeerde avond waarbij de Preuverie het buffet verzorgde.

door Gerrit Steen

De Ridder: ,,Het is volgend jaar, op zaterdag 31 januari, al weer de 30e keer dat we deze jacht organiseren. We willen aan deze jubileumjacht een extra feestelijk tintje geven. Wat dat is blijft natuurlijk nog even een verrassing. Maar vooruitlopend daarop hebben we ook deze avond al op muzikale wijze de toon gezet. Dit keer geen bekende spreker maar een muzikale happening met het Shantykoor ‘Het Roer Om’ uit Barneveld. Zoals je ziet heeft dit voor veel enthousiasme gezorgd onder alle aanwezigen, hetgeen ons weer extra vertrouwen geeft op een mooie en gedenkwaardige Hoevelakense Slipjacht.”

,,Binnen enkele weken gaan we het terrein bekijken om te zien wat de mogelijkheden zijn om er een topjacht van te maken. Het is van belang dat iedereen kan genieten van de prachtige natuur rondom Hoevelaken, Leusden, Achterveld, Barneveld en Amersfoort. Vorig jaar hebben we een nieuwe invalshoek gekregen door de jacht gelijk na de brug bij de Koedijkerweg te beginnen, waardoor het publiek de meute nog langer op het netvlies heeft. We proberen volgend jaar de lus richting Amersfoort zelfs nog iets groter te maken.’’

,,Achterin Stoutenburg worden een paar nieuwe landhuizen gebouwd, we weten nog niet of we de oude route kunnen gebruiken, dat weten we pas over een paar maanden. Indien de bebouwing al begonnen is, kunnen we een weiland ervoor de Emelaarseweg oversteken om zo richting Achterveld te gaan. Het tweede gedeelte is grotendeels hetzelfde met de beroemde sherrystop bij boer Henk van de Berg aan de Kallenbroekerweg. Daar zullen we in verband met het 30-jarig bestaan een extra feestelijk tintje aan geven.”

,,Wij zijn er al weer helemaal klaar voor. Belangrijk is ook het grote enthousiasme bij de boeren, dat mag ook wel eens verteld worden. Ze vinden het vaak zelf ook prachtig als het kleurrijke gezelschap over hun land trekt. Beschadigd wordt er zo goed als niets. Na 14 dagen zie je niets meer van de afdrukken van de paardenhoeven. De natuur regelt het zelf, het trekt vanzelf weer bij. Naast deze slipjacht organiseer ik ook slipjachten van collega’s, zoals de grote Hubertusjacht in De Treek. Dit is een zwaar bebost gebied is waar ik al 20 jaar iedere morgen op mijn paard doorheen rij, ik ken er elk weggetje. Ik geniet iedere keer weer als ik de zon zie opkomen, de dauw boven de hei zie hangen.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie