Drukkerij De Drie Poorten 25 jaar

5 november 2008 om 00:00 Nieuws

Eigenaar/directeur Perry Wendel verteld trots te zijn op het resultaat en stelt op vrijdag 7 november het bedrijf open voor genodigden en iedereen die interesse heeft.

NIJKERK - Drukkerij en DTP Studio De Drie Poorten bestaat dit jaar 25 jaar en heeft een grote verbouwing achter de rug.

door Maureen van Goethem

De drukkerij verzorgt in het begin van 1983 vooral folders voor Levensmiddelengroothandel Van Twillert in Bunschoten. Dit breidt al snel uit met ander drukwerk.

Nieuw pand

Tien jaar later groeit de drukkerij uit haar jas. Daarom verhuist de drukkerij eind 1994 naar een nieuw pand aan de Galvanistraat. Perry Wendel kwam in 1991 bij de zaak.

Vorig jaar barstte het bedrijf bijna uit de voegen. ,,Wij hadden op een gegeven moment veel spullen in opslag staan. Toen namen wij de beslissing om uit te breiden. Wij hebben daarnaast gekeken naar de beste oplossing voor het te kleine magazijn en de steeds groeiende vraag naar printen”, aldus Perry. De Drie Poorten heeft de helft van het oppervlakte erbij gebouwd. Er is een aantal ruimtes bijgekomen of veranderd, zoals een nieuw en groter magazijn, een grotere productieruimte voor de offsetpersen, een geprofessionaliseerd printhuis. ,,En een nieuwe gezellige kantine.” Perry vind het open huis een mooie manier om alle belangstellenden de gelegenheid te geven deze veranderingen te komen bekijken.

Ontwerpstudio

De Drie Poorten onderscheidt zich door het hebben van een eigen ontwerpstudio. ,,Alles in eigen huis gemaakt, van a tot z. Wij krijgen ook wel werk via reclamebureaus maar het meeste is business-to-business, verenigingen, scholen enzovoort.”

Het open huis heeft ook iets unieks te bieden. Medewerker Guus van Beekhoven uit Nijkerk, is in zijn vrije tijd kunstschilder. Guus heeft in de nieuwe kantine een historische wandschildering gemaakt van 8 bij 2,5 meter.

Op deze prachtige wandschildering zijn de drie stadspoorten van Nijkerk anno 1413 te zien. Dat is het jaar waarin Nijkerk haar stadsrechten heeft verkregen. De Oosterpoort, de Veenepoort en de Holkerpoort zijn tot leven gekomen na het nodige puzzelwerk in de geschiedenisboekjes van Nijkerk.

Belangstellenden zijn van harte welkom op vrijdag 7 november 2008 van 15.00 tot 20.00 uur om de drukkerij en het kunstwerk te bezichtigen.

uDrukkerij De Drie Poorten is gevstigd aan de Galvanistraat 23, Nijkerk. Tel. 033-4698020. Internet: www.3poorten.nl.

advertentie
advertentie