De Beren-kuil viert jubileum

5 november 2008 om 00:00 Nieuws

,,De combinatie was makkelijk te maken’’, vertelt Esther, vrouw van Hendrik Hamstra, die tegenwoordig samen de scepter zwaaien. De vader van Hendrik, Willem Hamstra, kocht het land in 1973 aan. Het was toen een zandput voor de A28. ,,Er was een behoorlijke plas ontstaan”, gaat Hendrik verder. ,,Pas in 1979, dus een aantal jaren na de koop, besloot mijn vader er een visvijver van te maken.”

NIJKERK/PUTTEN - Op de rand van de gemeente Nijkerk, officieel in de gemeente Putten, bevindt zich sinds 25 jaar forellenvisvijver en restaurant De Berenkuil. De Berenkuil staat met name bekend om de visvijver, maar heeft daarnaast sinds enige jaren een volwaardig restaurant. Aangezien De Berenkuil 25 jaar bestaat vindt op zaterdag 15 november aanstaande een open dag plaatsde nmaam Berenkuil is ontleend aan de kuil die zich in de jaren zeventig bevond aan de Berencamperweg.

door Maureen van Goethem

In de loop van de jaren heeft Willem samen met zijn echtgenote Maartje het bedrijf groot gemaakt. Zoon Hendrik heeft in 1999 samen met zijn vrouw Esther De Berenkuil overgenomen.

Restaurant

De Berenkuil is een restaurant met een sfeervolle combinatie van warmte en kleur en dat geeft het een gastvrij accent, perfect voor lunch en diner. Esther: ,,Mensen in de directe omgeving weten vaak niet dat je hier ook lekker kan eten. Het is absoluut geen verenigingsgebouw of clubhuis, maar een volwaardig restaurant.” In het restaurant worden de klant heerlijke gerechten voorgeschoteld. Of het nu een zakelijke ontmoeting, verjaardag of receptie is. Het restaurant ligt pal aan de A-28, is daardoor makkelijk bereikbaar en heeft veel parkeerplaatsen. Op een zonnige dag kunt u, met uitzicht op de vijvers, terecht op het terras.

Open dag

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan organiseert De Berenkuil een open dag. Iedereen is van harte welkom de vijvers en het restaurant te bekijken.

De open dag begint om 11.00 uur. De ‘Berenkuilteams’ geven demonstraties en vertellen over de verschillen vissporten. Er wordt forel, zalmforel en paling gerookt en er is een proeverij. Dit duur duurt tot 16.00 uur. ‘s Avonds is er een koud/warm buffet en ter afsluiting van de dag is er een geweldige vuurwerkshow. Met de uitgeknipte advertentiebon die volgende week in deze krant vermeld staat kunt u op 15 november een kop koffie en Petit Four krijgen in het restaurant. Kaarten voor het buffet zijn vanaf nu bij hun te koop.

uForellenvisvijvers en Restaurant De Berenkuil, Berencamperweg 11. Tel. 2452950. www.berenkuil.com

advertentie
advertentie