Brandbrief Veensche Boys

22 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

Het bestuur van de voetbalclub is boos en gefrustreerd. De club wijst erop dat al in 2003 ruim 185.000 euro door de gemeenteraad beschikbaar is gesteld voor de aanleg van een vierde voetbalveld. Daar is echter nog niets mee gedaan. De club vraagt zich nu af waar dat geld is gebleven.

College geeft nog geen duidelijkheid NIJKERK - Het bestuur van voetbalvereniging Veensche Boys heeft in een brandbrief aan de gemeeteraad uiting gegeven aan gevoelens van onmacht, ongerustheid, ongenoegen en onvrede. Al sinds 2000 zijn er gesprekken gaande over de opwaardering van het sportcomplex, maar het schiet niet echt op. Het college antwoordt met de uitnodiging voor een gesprek over de situatie.

door Henk Brinkman

De club zegt een vierde veld hard nodig te hebben. ,,Het is nog nauwelijks mogelijk een verantwoord trainings- en wedstrijdschema in elkaar te zetten. De aanleg van een 4e veld kan dan ook geen enkele uitstel meer lijden.” ook wijst de club op de onzekerheid over de toekomst. Daardoor kunnen geen besluiten over onderhoud worden genomen, terwijl dat hard nodig is. ,,De situatie is zo nijpend dat in afwachting van een beslissing over de toekomstige locatie maatregelen niet langer uit kunnen blijven.Het dilemma is dat wij niet weten of dit definitieve maatregelen of tijdelijke maatregelen moeten zijn. Feit is wel dat er voor onze vereniging behoorlijk veel kosten aan verbonden zijn. Een voorlopige berekening komt uit op een bedrag van ± € 75.000,--. U ontvangt van ons binnenkort separaat een subsidieverzoek voor deze noodzakelijke en absoluut niet langer uit te stellen investeringen,” schrijft het bestuur..

Geen vertrouwen in wethouder

Verder is het vertrouwen van de voetbalbestuurders in het college en met name in verantwoordelijk wethouder Theo Manten tot een nulpunt gedaald. ,,Toezeggingen om ons nader en tijdig te informeren worden door de wethouder niet nagekomen, brieven worden niet beantwoord, er worden geen gespreksverslagen gemaakt.”

Ook wijst het bestuur erop dat het gemeentebestuur zwijgt over de toekomstplannen en de mogelijke verhuizing van de club naar de Buntwal.,,Via het ambtelijke apparaat is ons toevallig ter ore is gekomen dat de toekomstige locatie van op de Buntwal is zou zijn gelegen. Vinden er voorbereidingen plaats waar wij (bewust) buiten worden gehouden? Wij vinden dat wij juist als bestuur als eerste door de wethouder op de hoogte dienen te worden gesteld van eventuele ontwikkelingen en/of plannen. Zijn wij als direct en eerste belanghebbenden niet juist dè serieuze gesprekspartner van de wethouder sportzaken? “

Het college heeft deze week gereageerd met een brief, waarin het de capaciteitsproblemen van de club en de noodzaak voor groot onderhoud erkent, maar dat in verband met de toekomstplannen voor het hele dorp Nijkerkerveen de zaak is uitgesteld. Ook vindt er een locatieonderzoek plaats naar een eventuele toekomstige verhuizing van de club. Dat is vertrouwelijk met het clubbestuur besproken op 10 december 2007 en op 17 april van dit jaar. Op 20 december is de ontwikkeling vertrouwelijk besproken met de gemeenteraad en besloten is alles voorlopig nog geheim te houden.

Het college, dat aanvankelijk voor de zomervakantie met de plannen voor Nijkerkerveen zou komen, verwacht nu in januari 2009 de plannen aan de gemeenteraad te kunnen presenteren. Deze maand worden deze plannen in de stuurgroep besproken. Komende maanden moet het college een besluit nemen.

In de tussentijd wil wethouder Manten het bestuur van Veensche Boys uitnodigen voor een gesprek. ,,De toonzetting van de brief geeft ons aanleiding het bestuur van Veensche Boys uit te nodigen voor een gesprek.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie