Nieuw bestemmingsplan De Flier ter inzage

8 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De gemeente heeft een nieuw bestemmingsplan De Flier vastgesteld. Dit plan wordt zo spoedig mogelijk ter inzage gelegd, zodat belanghebbenden hun zienswijze daarop kenbaar kunnen maken. Eerder dit jaar werd het vorige bestemmingsplan voor deze locatie door de Raad van State afgekeurd na bezwaren van omwonenden. Volgens de Raad van State sprak uit dat de voorschriften in het inmiddels oude bestemmingsplan niet in overeenstemming waren met het doel van het plan, de verplaatsing van de milieustraat en containerbedrijf Walet naar de nieuwe locatie. ook was de opgenomen afwijkingsbevoegdheid in het plan niet in overeenstemming met de voorschriften uit de wet op de Ruimtelijke Ordening.

De gemeente wil op de locatie in de Flier een nieuwe milieustraat bouwen ter vervanging van de huidige milieustraat op bedrijventerrein Watergoor. Ook de gemeentewerf - Wijkbeheer genaamd - moet op de nieuwe locatie een prominente plek krijgen evenals containerbedrijf Walet . Het nieuwe bestemmingsplan kent aangepaste voorschriften, waardoor dit volgens het college nu wel voldoet aan de wettelijke voorschriften. Het gehele complex zal bovendien worden omgeven door een aarden wal van 2,5 meter hoog, die zal worden beplant met hoogopgaande bomen en struiken, waardoor het geheel aan het zicht wordt onttrokken. Alleen het gebouw van Wijkbeheer krijgt een prominente en zichtbare plek in het plan.

Als geen gegronde bezwaren tegen het bestemmingsplan worden ingebracht, kan in april 2009 met de aanleg worden begonnen. Het college alvast een krediet aan voor de realisatie van de wijklocatie De Flier.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie