Cursus ‘In de put, uit de put’ bij Vital-Hr

8 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

De psychologen Carola Buijtenhuis en Simone van Sweden zijn werkzaam bij Vital-HR en gaan de cursus ‘In de put, uit de put’ verzorgen. Dit is een landelijk bekende cursus. ,,De ervaring is dat de deelnemers na het volgen van de cursus vermindering van depressieve klachten ervaren’’, zegt Simone. ,,Veel mensen hebben depressieve klachten maar zoeken geen hulp’’, stelt Carola. Te denken valt aan: slaap- of eetproblemen, vermoeidheid, gevoelens van eenzaamheid of nergens meer puf of plezier in hebben. Carola benadrukt dat de mensen die aan de cursus meedoen als deelnemers worden gezien en niet als cliënten. ,,We gaan uit van de krachten en niet van de klachten. De cursus is geen therapie. Wij zijn cursusbegeleiders en geen therapeuten. Tijdens de cursus wordt er niet over het verleden gepraat. We gaan uit van de huidige situatie.’’

Verminderen van depressieve gevoelens NIJKERK - Psychologenpraktijk Vital-HR start op maandag 3 november met de cursus ‘In de put, uit de put’. De cursus is bestemd voor volwassenen van 18 tot 55 jaar die zich herkennen in depressieve gevoelens, somberheid of ‘nergens meer zin in hebben’. Het doel van de cursus is om praktische vaardigheden aan te leren die helpen de depressieve gevoelens te verminderen.

door Belinda van der Horst

In de cursus komt onder andere het volgende aan de orde: wat is depressiviteit; een probleem aanpakken; leren ontspannen; denkpatronen en hoe deze te doorbreken; plezierige activiteiten en sociale vaardigheden. ,,Wij geven goede handvatten om uit een depressie te komen. Echter het succes van de cursus hangt voor een groot deel ook af van de inzet van de cursusdeelnemer’’, geeft Simone aan. De deelnemers kunnen met de vaardigheden thuis aan de slag door middel van opdrachten aan de hand van een werkmap. Via dagschema’s kan men bijhouden of er verbetering in de situatie ontstaat en hoe dat komt. Ook kan er een toekomstplan gemaakt worden.

Voor de cursus begint houden de cursusbegeleiders een kennismakingsgesprek met de deelnemers. Samen met de deelnemer wordt bekeken of de cursus geschikt is voor hem/haar. Op maandag 3 november aanstaande gaat de cursus van start bij Vital-HR aan het Willem Alexanderplein 2, van 18.30-20.30 uur. De cursus bestaat uit 12 bijeenkomsten van 2 uur. Deze bijeenkomsten vinden wekelijks op maandag plaats. Na afloop van de cursus worden er nog één of twee terugkomstbijeenkomsten gehouden. De cursus bedraagt € 295, = (exclusief cursus materiaal ca. € 30, =). De cursus gaat opnieuw van start op dinsdag 10 februari, van 19.00-21.00 uur. Hiervoor kan men zich alvast opgeven. De cursus biedt plaats aan 8 tot 10 deelnemers.

uVoor aanmelding en/of informatie: Simone van Sweden, e-mail: s.vansweden@vital-hr.nl en Carola Buijtenhuis, e-mail: c.buijtenhuis@vital-hr.nl, tel.: 033-2544700.

advertentie
advertentie