Nieuwe cursussen Volksuniversiteit

8 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Op woensdag 22 en donderdag 23 oktober starten weer nieuwe cursussen bij de Volksuniversiteit in Nijkerk. Op woensdagavond 22 oktober start de cursus en Improvisatietheater.

Tijdens deze cursus ontdek je op een speelse en plezierige manier je mogelijkheden en beperkingen als acteur of actrice. Overwin je angst en kom de speelvloer op. Aan de hand van ter plekke bedachte opdrachten van je medecursisten leer je luisteren, kijken, karakters neerzetten, timing, emotionele expressie, fysieke uitdrukkingsvaardigheden. Leren improviseren is voor een groot deel het weghalen van de blokkades, die de natuurlijke stroom van spontaniteit en creativiteit tegenhoudt. Maar in de eerste plaats is improviseren erg leuk!

Op donderdagmiddag 23 oktober start de cursus Voetzonereflexelogie

De voeten weerspiegelen wat zich in het lichaam afspeelt. De stand van de voeten, de vorm, de kleur en de temperatuur zeggen iets over hoe je je voelt, wie je bent en over de situatie waarin je je bevindt. De conditie van de voeten reflecteert je algehele conditie. Alles wat zich afspeelt, op bewust of onbewust niveau, is op de voeten van het fysieke deel gezien als een projectie van alle andere niveaus. Een gevoelige zone op de voeten wordt gezien als een reflex van de spanning op het corresponderende deel van het lichaam. De spanning in dat gebied wordt gezien als een uiting van een (nog) ‘onbewust thema’ dat mogelijk op elk ander niveau speelt. De intentie van de holistische massagetherapie is door het masseren van de voeten en het behandelen van de gevoelige zones de mogelijkheid te creëren zich “bewust te worden” van wat is. Massage van de voeten kan ook een ontspannende werking hebben. Door ontspanning kunnen onbewuste aspecten bewust worden.

uBent u nieuwsgierig geworden naar één van beide cursussen neem dan contact op met erna@vu-nijkerk.nl of bel 033-245 85 99. Meer informatie over deze en andere cursussen is ook te vinden op de website www.vu-nijkerk.nl.

advertentie
advertentie