Bouw leidt Veensche Boys langs OWIOS

8 april 2018 om 09:23 Sport/sport

NIJKERKERVEEN Een zaterdag niet gescoord, is een dag niet geleefd. Dat lijkt de lijfspreuk van Yannick Bouw op dit moment. Zaterdag scoorde de spits weer driemaal en was daarmee verantwoordelijk voor de gehele Veensche productie in het duel tegen OWIOS: 0-3.

Waar Veensche Boys vorige week een schijnbaar gewonnen wedstrijd uit handen gaf tegen VVOP, waren ze zaterdag beter bij de les. OWIOS had vrijwel het gehele duel aanvallend weinig in te brengen. Yannick Bouw profiteerde voor rust als enige door slim te reageren en behendig af te ronden na een vrije trap: 0-1.

Snel in de tweede helft was Bouw opnieuw succesvol en zette Veensche Boys op 0-2. Het duel verliep daarna zonder veel hoogtepunten, al had het afstandsschot van Menno van der Wouden (net overgetikt door keeper) meer verdiend. Yannick Bouw zette de eindstand op 0-3, nadat hij de bal op een presenteerblaadje had gekregen van Gerard Kroonenberg.

De aanstaande spits van Eemdijk Bouw heeft zijn doelpuntentotaal daarmee op 28 gezet en dat ik bewonderenswaardig. Met deze scherpte én het goede spel van Veensche Boys zijn de titelkansen nog niet verkeken. Wel zal Scherpenzeel, dat weer vrij eenvoudig won bij buurman Valleivogels (1-4),  dan nog punten moeten verspelen