Dewy straalt in ‘Aladdin’

24 september 2008 om 00:00 Nieuws

Maar niet alleen Aladdin’s droom kwam uit, ook die van de 17-jarige Dewy van Soeren uit Hoevelaken. Zij werd uit maar liefst 450 jongeren die auditie deden voor deze musical, samen met 27 anderen geselecteerd om mee te doen.

Droom van Hoevelakense (17) komt uit HOEVELAKEN - Wie kent het bekende verhaal van Aladdin niet, een arme straatrat die verliefd wordt op de rijke prinses Jasmine? Met behulp van de Geest uit de lamp worden er drie van Aladdin’s wensen vervuld en daarmee komen zijn dromen eindelijk uit.

door Gerrit Steen

Vanaf januari kreeg de cast iedere zaterdag 6 uur lang les van professionals uit het musicalvak. Zo werkten ze toe naar de musical, waarmee zij in augustus en september een serie voorstellingen spelen. En niet zonder succes, tot nu toe zijn alle voorstellingen allemaal uitverkocht en kregen ze louter positieve reacties van een enthousiast publiek. De première was op 23 augustus in IJsselstein. Daarna waren er voorstellingen in Laren en Houten en Delft. Later dit jaar strijkt het gezelschap neer in Maarssen.

Dewy van Soeren deed in 2007 de vooropleiding aan de Utrechtse toneelschool. Ze speelde vijf jaar mee met het schooltoneel en was lid van toneelverenigingen als d’Amor en Xample in het Amersfoortse Lieve Vrouw Theater. Ook heeft Dewy al drie jaar zanglessen en volgt ze lessen in musical/streetdance. Ze was een aantal keren als figurant te zien in de televisieserie Spangas. ‘Aladdin’ is Dewy’s eerste musical. In Alladdin speelt Dewy in het ensemble en is zij ‘understudy’ van de Geest.

Dewy: ,,Met name de première was heel spannend. Om 19.15 uur zag ik het publiek via schermpjes achter de schermen binnenkomen. Veel kinderen, veel sponsors en heel veel pers. Toen was het tijd voor actie. En die actie is er geweest. Het ging best redelijk voor de eerste keer. Er zijn altijd dingen die beter konden, in dat soort dingen ben ik echt een perfectionist. Echter, het applaus van het publiek was opvallend lang en eindigde met een staande ovatie. Later in de foyer was de pers enthousiast, er werden veel foto’s gemaakt en achteraf veel interviews gehouden. Ik moet toegeven dat ik niet de allerbeste ben met kleine kinderen, maar die kleintjes die met je op de foto willen en handtekeningen aan je vragen zijn echt wel lief.”

,,Ik liep naar de uitgang en realiseerde me dat het voor de zoveelste keer is bevestigd: Dit is waar ik nog jaren in door wil gaan. Jezelf verliezen in een rol, een karakter of een typetje. Dansen tot je er bij neervalt, en acteren totdat je de grenzen hebt opgezocht. ‘Aladdin de Musical’ is een super goede ervaring, én mooi op mijn CV, die mij nog heel veel gaat leren, maar in werkelijkheid pas een opstapje voor de komende jaren. In januari beginnen mijn audities voor de toneelscholen. Dan kan ik weer verder om mijn dromen werkelijk te gaan verwezenlijken…

Wie meer wil weten over de musical, kan kijken op www.fanwork.nl/aladdin.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie