Fysiotherapie bundelt krachten

24 september 2008 om 00:00 Nieuws

Met het Medisch Trainingscentrum willen de fysiotherapeuten zich onderscheiden van de al bestaande trainings- en fitnesscentra in Nijkerk: de trainingsprogramma’s zijn vooral gericht op (preventie van) gezondheidsklachten. Veiligheid staat bovenaan, daarom wordt altijd getraind met hartslagcontrole. Cliënten worden vooraf getest op hun fitheid, waarna een op maat gesneden beweegadvies volgt. Er wordt gezocht naar mogelijkheden die zoveel mogelijk aansluiten bij het bestaande leefpatroon.

Nieuw centrum voor medische trainingen NIJKERK - In aanloop naar de vestiging van het toekomstige Gezondheidscentrum ‘de Nije Veste’ aan de Oranjelaan, hebben de fysiotherapeuten van de praktijken ‘Spoorstraat’ en ‘Tjoelker’ hun krachten nu al gebundeld. Op de hoek Torenstraat/Vrijheidslaan (in het voormalige pand van zeilmakerij Geitenbeek) hebben zij het Medisch Trainingscentrum ‘de Kleijne Veste’ ingericht.

Vernieuwend

Vernieuwend is dat test- en trainingsgegevens worden vastgelegd op een persoonlijke kaart. De geheugenchip in de kaart zorgt voor de juiste instelling van de trainingsapparatuur en houdt de verrichtingen bij. Cliënten worden periodiek getoetst om vorderingen in kaart te brengen, en zo nodig het trainingsprogramma aan te passen.

‘De Kleijne Veste’ doet mee aan een pilot van de BeweegKuur: een leefstijlinterventie voor patiënten met (een hoog risico) op suikerziekte, waarbij de fysiotherapeut adviseert en begeleidt bij het (weer gaan) bewegen voor gezondheid en fitheid. Dit beweegprogramma wordt in groepsverband gegeven.

Groepstrainingen

Voor de nabije toekomst staan er ook groepstrainingen voor patiënten met hart- en vaatziekten en longziekten op het programma.

Overigens willen de fysiotherapeuten iedereen vanaf 18 jaar, ongeacht klachten aan het bewegingsapparaat en/of chronische aandoening, de mogelijkheid bieden de fitheid te verbeteren. Ook dit vrije trainen gebeurt in groepsverband, aan de hand van een fitheidstest en een persoonlijk beweegprogramma, en altijd onder de deskundige begeleiding van een fysiotherapeut.

Open dag

Om de inwoners van Nijkerk kennis te laten maken met het Medisch Trainingscentrum ‘de Kleijne Veste’, wordt op zaterdag 4 oktober a.s. een open dag georganiseerd. Iedereen is welkom om even te komen fietsen, lopen of roeien, of wat oefeningen te doen op de luchtdrukgestuurde krachttoestellen. Gewoon even rondkijken mag natuurlijk ook. De aanwezige fysiotherapeuten kunnen u uitleg geven en helpen u graag bij het uitvoeren van de verschillende oefeningen. Nieuwe inschrijvingen tijdens de open dag krijgen een aantrekkelijke korting op hun abonnement.

Tussen 10.00 en 14.00 uur zijn belangstellenden van harte welkom op in het trainingscentrum, Torenstraat 15A. Een (gezond) hapje en drankje staat voor u klaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie