Pijnloze gebits-protheses

17 september 2008 om 00:00 Nieuws

Het plaatsen van een implantaat is een kleine operatieve ingreep. Deze ingreep kan meestal onder plaatselijke verdoving geschieden. Hans Kaandorp: ,,Na twee jaar werken we al heel veel met implantaten. Veel mensen zijn er enorm blij mee, hadden dat tien jaar geleden al moeten laten doen, wordt er gezegd. Maar er zijn nog ook heel veel mensen die er bang voor zijn. Dat begrijp ik wel, twintig jaar geleden nog was het een hele operatie, die veelal plaatsvond bij een kaakchirurg in het ziekenhuis. Daar was je dan een tijdje mee zoet.”

NIJKERK - Inmiddels twee jaar bevindt zich in hartje Nijkerk de Tandprothetische Praktijk Kaandorp van Hans Kaandorp en Sandra Driedijk. Hans is specialist in het aanmeten en vervaardigen van de gebitsprothesen, al dan niet op implantaten en andere uitneembare prothetische voorzieningen. Omdat veel mensen vragen hebben over het klikgebit of implantaten, of er tegenop zien, wordt er op 4 oktober een informatiedag gehouden. Dan kan de bezoeker zich persoonlijk op de hoogte laten brengen van de ins en outs.

door Maureen van Goethem

Tegenwoordig is het zo goed als pijnloos. Het enige wat je voelt is de prik van de verdoving. Hierna kunnen tanden weer gezien worden en kan er als vanouds gegeten, gepraat en gelachen worden. ,,Dat horen wij van iedereen die het heeft laten doen. De reacties zijn heel erg positief,” aldus Kaandorp.

Kaandorp werkt al enige tijd samen met een implantoloog. Implantologie neemt een steeds belangrijkere plaats in de tandheelkunde in. Steeds vaker kiezen patiënten voor implantaten. Een implantaat is een kunstwortel ter vervanging van een eigen tand of kies en benadert de meeste eigenschappen hiervan zo dicht mogelijk. ,,Ik maak alles zelf; van het maken van de afdruk tot het polijsten van het eindproduct. Vanaf het eerste bezoek tot het plaatsen van uw nieuwe gebitsprothese werk ik zelf aan uw kunstgebit. Het wordt niet uitbesteed aan ‘derden’ en er wordt rekening gehouden met ieders persoonlijke wensen.”

Op zaterdag 4 oktober (13.00-17.00u) vindt in Restaurant De Dolle Joncker, Koetsendijk 1 in Nijkerk, een open dag plaats. ,,Mensen kunnen gewoon binnenlopen, rondkijken en vragen stellen. Wijzelf, de implantoloog en zijn medewerkers uit de praktijk zijn aanwezig om alle vragen te beantwoorden.” Tijdens de open dag vindt er elk uur een presentatie plaats. Ook zijn er voorbeelden van implantaten aanwezig. Indien er meer interesse is, worden de gegevens genoteerd om later een vrijblijvende afspraak te maken.

uTandprothetische Praktijk Kaandorp, Langestraat 5A, Nijkerk. Tel. 2451491. Open: dinsdag t/m vrijdag 09.00-16.30u en woensdagavond na afspraak.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie