Initiatief voor Atelierroute

17 september 2008 om 00:00 Nieuws

Initiatiefnemers zijn Joke Feenstra-Keyzer, Isabelle de Schipper-Régis, Ageeth van den Dop-Engels, Marinus Regelink en Marco van der Wielen. Belangstellenden kunnen contact opnemen per brief, e-mail of telefoon: ateliernijkerk@yahoo.com www.ateliernijkerk.tk 033-2461216 of p/a Marco van der Wielen, De Ruijterstraat 19, 2861 EV Nijkerk, telefoon 06-57271173.

NIJKERK - Op vrijdag 26 september, om 20.00 uur, wordt in Huize de Brink een informatie-vond gehouden over de Atelierroute Nijkerk op 15 en 16 mei. De avond is bestemd voor alle beeldend kunstenaars, amateur of professioneel, die in Nijkerk en Nijkerkerveen wonen en/of werken. De deelnemers mogen een gast van buiten het gebied uitnodigen om gezamenlijk te exposeren.

De organisatoren zijn op een na allen beeldend kunstenaars en betrokken bij het reilen en zeilen van Kreativiteitscentrum De Brink. ,,Marinus is de enige die geen kunstenaar is en kritisch kijkt naar wat wij misschien vergeten. Hij heeft de nodige ervaring op het gebied van organiseren’’, zegt Joke Feenstra, voorzitter van de Atelierroute. Hoewel de op te richten Stichting Atelierroute Nijkerk los staat van Kreativiteitscentrum De Brink, vindt deze gastvrij onderdak in het gebouw. ,,Wij willen De Brink zeker niet in het vaarwater zitten. Dit initiatief heeft een aparte status, maar wij hopen natuurlijk wel dat het centrum ons wil blijven steunen. Wij verwachten in de toekomst een vaste kern van deelnemers te hebben met daarnaast steeds nieuwe exposanten. Er blijken ook in Nijkerk veel artistieke, creatieve mensen te wonen die nu eens naar buiten willen komen met hun werk.’’ Het was Marco van der Wielen die tijdens de ledenvergadering van De Brink het idee lanceerde om ook in Nijkerk een kunstroute te organiseren. ,,Het is een leuke manier om gezellige, artistieke mensen te ontmoeten”, zegt hij.

De voorlichtingsbijeenkomst heeft als doel een stichting op te richten, waardoor er subsidie kan worden aangevraagd. Inmiddels hebben zich dertien deelnemers uit Nijkerk aangemeld. Marco van der Wielen vult aan: ,,Het liefst willen wij mensen uit Nijkerk met het oog op een goed te fietsen route. Gezien het succes van kunstroutes in de omgeving vinden wij het belangrijk dat er ook in onze stad een komt. Bovendien zijn er bij De Brink veel mensen die verbonden zijn aan een Open Atelier en die wellicht hun werk wel eens willen laten zien.’’ Ageeth van den Dop voegt er lachend aan toe: ,,Ik doe mee om als stok achter de deur mijn garage eens goed op te ruimen…’’

Het is de bedoeling dat de Atelierroute laagdrempelig is, iedereen is welkom om huis en tuin open te stellen. Tijdens de route wordt er in de galerie van Huize de Brink een overzicht gegeven van de deelnemers en is er van ieder een ‘werkstuk’. Isabelle de Schipper zegt: ,,De opzet van deze informatieavond is om twijfelaars de kans te geven de volgende twee dagen, 27 en 28 september, de Kunstroute Hoevelaken te bezoeken om zo een indruk te krijgen wat een atelierroute inhoudt.’’

De functies in het bestuur van de op te richten stichting zijn als volgt: Joke Feenstra voorzitter en public relations, Marco van der Wielen secretaris en public relations (website), Marinus Regelink penningmeester, Isabelle de Schipper en Ageeth van den Dop algemeen lid.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie