Van de Kleut Tweewielers 12,5 jaar jong

27 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

,,Ik ben ooit opgeleid tot elektricien, moest in militaire dienst, en daarna heb ik op de grote bouw in de elektrotechniek gewerkt. Op een gegeven moment las ik een advertentie waarin een leerling fietsenmaker werd gevraagd. Daar heb ik op gereageerd. Toen volgde ik daar mijn opleiding en heb ik aansluitend tien jaar in Leusden gewerkt, waar ik de hele werkplaats regelde. Begin 1996 kon ik Ron’s Twobike overnemen en toen is het allemaal begonnen.”

Het is een winkel die je eigenlijk snel over het hoofd zou kunnen zien, ware het niet dat op de stoep een aantal prachtige elektrische demofietsen staan. De techniek wordt steeds verfijnder en het design van de tweewielers ziet er steeds strakker uit. Met het mooie weer er lekker op uit en van files geen last. Bij Fietswereld Henk van de Kleut vindt u binnen nog meer moois op het gebied van tweewielers. En dat mag ook wel, want de fietswinkel bestaat deze maand 12 1/2 jaar. Reden voor een feestje.

door Maureen van Goethem

Met Fietswereld is Henk nu al weer een aantal jaren geleden in zee gegaan. ,,Dat is een voordeel voor de klant, omdat door gezamenlijk inkoop de prijs redelijk in verhouding tot kwaliteit gehouden kan worden.” Wanneer de tweewieler iets mankeert of onderhoud nodig heeft dan wordt in de werkplaats de fiets snel en vakkundig gerepareerd. Henk vertelt: ,,Voor reparatie en onderhoud is iedereen aan het juiste adres. Als het nodig hebben wij zelfs een leenfiets klaar staan.”

De elektrische fiets is sinds zeven jaar enorm in opmars. De accu’s zijn in de loop de jaren sterk verbeterd, de techniek heeft zeker niet stil gestaan. ,,De klant kan bij ons zo’n elektrische fiets uitproberen. Dan kan je goed merken of het iets voor je is. Een blokje om is daarom niet zo’n goed idee. Daarom mag het uitproberen bij ons een hele dag duren.”

Inmiddels is al weer een tijdje geleden de winkel aangepast. Door een muur weg te breken, een lik verf en een behoorlijke herindeling zijn de fietsen makkelijk van alle kanten te bekijken en zijn er meer accessoires zichtbaar. ,,En zijn wij een erkend leerbedrijf,” gaat Henk verder. ,,Ik ben ook bezig met het verkopen van professionele dartsspullen en daarom hebben we nu in mooie vitrines alles op een rijtje hangen.”

Dankzij 12,5 jaar ervaring is Henk van de Kleut prima in staat een advies op maat te geven. ,,Mijn medewerkers zijn zonder uitzondering vakmensen.” Rond het jubileumfeestje heeft Henk van de Kleut Tweewielers leuke dingen bedacht. ,,Welke dat precies zijn, daarvoor moet de klant maar naar de advertentie in de krant kijken.”

uHenk van de Kleut Tweewielers, Westerdorpsstraat 73b, Hoevelaken. Tel. 033-2538043

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie