‘De Brink’ houdt open huis

27 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

Het fraaie monumentale pand is gevestigd op Brink 42 in Nijkerk. Ook de Volksuniversiteit van Nijkerk, in het Tuinhuis, Frieswijkstraat 97 houdt op 30 augustus open dag -van 14.00 tot 16.00 uur- met een vernieuwd programma. Voor informatie: www.vu-nijkerk.nl 033-2452355.

NIJKERK - Zaterdag 30 augustus presenteert kreativiteitscentrum Huize de Brink tijdens een open huis het programma voor seizoen 2008-2009. De docenten, bestuursleden en medewerkers zijn aanwezig van 10.00 tot 15.30 uur om informatie te geven over het grote aantal cursussen.

door Anneke Martini

In Huize de Brink is een traplift aanwezig voor mensen die moeilijk ter been zijn.

Er is een aantrekkelijk en groot aanbod aan cursussen en workshops op diverse gebieden van kunstzinnige vorming. Ook kinderen kunnen hier in hun vrije tijd terecht. De lessen beginnen in september en gaan door tot juni.

Voor veel mensen is het vaste aanbod bekend en zij komen ieder seizoen terug, voor anderen valt er tijdens het open huis veel informatie te halen om met een cursus of workshop te beginnen. Opnieuw hebben bestuur en docenten naast het reguliere aanbod voor vernieuwing gezorgd. Bijvoorbeeld Model- en Portrettekenen, dat is uitgebreid met een cursus overdag op de woensdagmorgen van 9.30 tot 11.45 uur.

Mark van Praagh geeft op zaterdag 8 november,van 9.30 tot 16.00 uur een Master Class schilderen. Hij geeft een inleiding over de opbouw van het palet, volgens de kleurencirkel. Na nog meer informatie over kleurgebruik gaan de deelnemers zelf aan de gang. Nieuw is de korte cursus Keramiek; werken met plakken klei, waar in enkele lessen kennis wordt gemaakt met het verwerken daarvan. Hiervan worden later werkstukken gemaakt die worden geglazuurd en in de oven gebakken.

Daarnaast de korte cursus Keramiek; Raku stoken, waarbij de objecten worden opgebouwd uit ringen, plakken en stukjes klei. De workshop Tegelmozaíek op 27 september en Glasmozaïk op 4 oktober beloven interessant te worden (zie ook www.tegelfun.nl)

Nieuw in het aanbod is Glas in lood zetten op de dinsdagavond in twaalf lessen. De basistechnieken van het ambacht glas in lood zetten begint met het ontwerpen van een bovenlicht. Docente Bea Berends geeft workshops Papieren doosjes maken op 24/30 september en op 4 oktober. Er worden doosjes en cadeautasjes gevouwen van gekleurd karton, stevig, mooi papier en ansichtkaarten. Alle papiersoorten, al dan niet zelf verfraaid, worden gebruikt.

Opnieuw wordt de Spaanse keuken aangeboden, een cursus in 2009, waar specifieke Spaanse gerechten de revue passeren. Een mooie voorbereiding op een zonnige vakantie in zes avonden.

De kindercursussen Tekenen en/of Beeldhouwen, vanaf 9 jaar, zijn vermeldenswaard. Tekenen wordt gegeven op woensdagmiddag en Beeldhouwen op maandagmiddag.

Leerlingen van de Muziekschool luisteren zaterdag 30 augustus het open huis op. Traditioneel verzorgen de groepen Bloemschikken ook dit jaar weer de fraaie bloemarrangementen. Het IVN geeft op hun stand informatie over de geschiedenis van onder meer een eeuwenoude beuk, die in de romantische tuin staat.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie