Nijkerks Golftoernooi 2008

20 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

De oorsprong van het golftoernooi gaat terug naar 1997, toen enkele fanatieke Nijkerkers golfers besloten een toernooi te organiseren. Het bleek een succes en inmiddels is het uitgegroeid tot een jaarlijks evenement, dat dit jaar voor de twaalfde keer plaatsvindt. Voor de komende editie ligt de organisatie in handen van Bert Schutrops, Gert Loos en Peter Roodbeen. “Omdat we geen vereniging zijn en zijn ook niet allemaal lid van dezelfde club, zijn er toch een aantal mensen nodig die de organisatie op zich nemen. Het is namelijk leuk om met zoveel mogelijk Nijkerkers jaarlijks een onderling toernooi te spelen.”

NIJKERK - Op vrijdag 5 september wordt voor de twaalfde keer het Nijkerks Golftoernooi gehouden. Op de baan van Golfclub Zeewolde kunnen golfers uit Nijkerk en Nijkerkerveen, die in het bezit zijn van GolfVaardigheidsBewijs, meestrijden om de titels.

Schutrops vertelt hoe ze potentiële deelnemers benaderen. “Zelf zijn we fanatieke golfers en kennen we de meeste Nijkerkers die zijn aangesloten bij een club in de omtrek. Zij ontvangen elk jaar een uitnodiging om deel te nemen. We willen echter graag dat ook andere golfers meedoen. De groep zwevende golfers, zonder lidmaatschap bij een club, is namelijk minder bekend. Daarom zoeken we meer bekendheid voor dit jaarlijkse evenement, omdat we hen van harte willen uitnodigen om deel te nemen”

De opzet van het toernooi maakt het volgens Roodbeen voor iedere golfer aantrekkelijk is. “Heren en dames van alle leeftijden zijn welkom, ongeacht hun ‘handicap’. Er zijn twee titels te winnen voor de speltypen Strokeplay en Stableford.” Bij Strokeplay wint degene die het minste aantal slagen nodig voor de 18 holes. Bij het speltype Stableford wordt dit aantal verrekend met de individuele handicap van de deelnemer.

“Elk jaar strijden ongeveer vijftig golfers om de prijzen,” aldus Loos. “Voor belangstellenden is er dit jaar nog ruimte om deel te nemen. De enige voorwaarden zijn het bezit van een GVB en woonachtig zijn in Nijkerk of Nijkerkerveen of hiermee economisch gebonden zijn.” De totale groep golfers in Nijkerk is moeilijk in te schatten, vooral door de zwevende golfers. “De sport is snelgroeiend en inmiddels de vierde sport in Nederland. Ook onder jongeren,die doorgaans minder tijd hebben om te spelen, wint het golf aan populariteit. Zij worden geen lid van een club, maar betalen per keer dat ze spelen, vaak op verschillende banen. Dat maakt het voor ons moeilijker om een beeld te krijgen van het aantal golfers in Nijkerk.”

Het Nijkerks golftoernooi wordt elk jaar gespeeld op de baan in Zeewolde, waar op 5 september 18 holes zijn afgehuurd. Vanaf 12.00 uur wordt de eerste bal afgeslagen op de tee van baan 1. Aan het eind van de dag zal blijken wie de opvolgers zijn van de winnaars van vorig jaar Peter Roodbeen (stableford)en Mike Way (strokeplay).

u Golfers die deel willen nemen aan het Nijkerks Golftoernooi kunnen zich wenden tot Peter Roodbeen van de organisatie. Via e-mail op golfnijkerk@planet.nl of telefonisch op 033-2466916 of 06-54227757.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie