Juwelier De Graaff heropend

23 juli 2008 om 00:00 Nieuws

,,We hebben ons heel goed georiënteerd,” vertelt Frans de Graaff over de eerste plannen voor een verbouwing. ,,Toen kregen we contact met een vertegenwoordiger van de Van de Berg Groep uit Groningen. Geen binnenhuisarchitect, maar een ‘createur’, zoals hij zichzelf noemde. Dat was een bijzondere ervaring. Hij kwam de zaak binnen, keek rond, stak zijn handen in de lucht en begon enthousiast uit te leggen hoe het zou moeten worden. Tijdens die gesprekken hebben we wel twijfels gehad, maar de man wist ons te overtuigen. En zo’n beetje tachtig procent van wat wij wilden, heeft hij getekend en tot uitvoering gebracht.”

Winkel is volledig vernieuwd NIJKERK - Het was drie weken stressen voor juwelier Frans de Graaff en zijn vrouw Ank, maar het resultaat van de verbouwing was boven verwachting. Een winkel die volgens De Graaff en zijn ‘createur’ anders is dan andere juwelierswinkels. Met ingehouden, maar duidelijke trots tonen zij de vernieuwde winkel aan de Oosterstraat die vorige week donderdag, zonder officiële poespas, gewoon weer open ging.

door Henk Brinkman

De verbouwing zelf leverde veel stress op. De Graaff: ,,Je wilt de winkel zo kort mogelijk gesloten houden, maar dat valt niet mee. Alles moet op elkaar afgestemd zijn. En als er maar iets tegenzit, valt de hele planning in duigen. Dat vergt heel veel overleg.”

Achteraf zijn Frans en Ank de Graaff heel blij met het resultaat. ,,Het is een heel ruime winkel geworden met een heel open en uitnodigend karakter. Niet te chic en niet te trendy. Iedereen is hier welkom.” vertelt Frans enthousiast. ,,Het plafond is verdwenen. Je kijkt zo tegen de grijsgeverfde buizen van de airco aan. Maar dat maakt het juist ruim. En we hebben buiten de luifels weggehaald. Daar zal men bij de gemeente blij mee zijn.”

De winkel kent twee zogenaamde ‘shop-in-shops’, uitstalkasten die geheel zijn gevuld met horloges van een bepaald merk. Bij Frans de Graaff zijn dat Esprit en Invicta.

Trouwhoek

In de winkel is een aparte hoek gecreëerd voor aanstaande echtparen die een trouwring willen kopen. Een plekje met een intiem karakter, waar ook alle trouwringen binnen handbereik liggen. Frans de Graaff: ,,We hebben heel veel trouwringen van alle merken. In alle soorten en maten. Ik zeg wel eens: Als je hier niet de ring kunt vinden die bij jou past, dan weet ik het niet meer.

Boven de trouwhoek staat, helder verlicht tegen een donkere achtergrond, een zorgvuldig en nauwkeurig nagebouwde replica van de witte kerktoren van de Grote Kerk van Nijkerk. Ank de Graaff vertelt dat deze door haar opa is vervaardigd.

,,Mijn opa had ook een juwelierszaak in de Oosterstraat, Horlogerie Van de Ridder. Oudere Nijkerkers zullen dat nog wel weten. Die zaak stond een klein eindje verderop. Hij heeft deze toren met de hand gemaakt. We hebben besloten de toren een plaatsje in de winkel te geven.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie