Indeling voetbalclubs seizoen 2008-2009

25 juni 2008 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De voetballiefhebber kan zich op het hoogste amateurniveau van het zaterdagvoetbal gaan opmaken voor interessante derby’s.

Zo komt Sparta uiteraard Spakenburg weer tegen, de plaaggeest van het afgelopen seizoen. Nieuw in die klasse is SDCP uit het naburige Putten en ook dat levert op papier een interessante burenruzie op.

Maar ook de derby met IJsselmeervogels staat garant voor een beladen pot voetbal. Vermeldenswaard zijn verder de ontmoetingen met de Veenendaalse clubs GVVV en DOVO. De amateurs van Ajax, waartegen Sparta in de slotfase van de competitie kostbare punten inleverde, is ook weer in dezelfde klasse ingedeeld.

Een treetje lager kruist Veensche Boys onder meer de degens met SDV Barneveld. De voormalige hoofdklasser ASV Dronten is op papier ook een pittige tegenstander. De polderbewoners promoveerden ironisch genoeg ten koste van NSC -in de nacompetitie- naar het één na hoogste amateurniveau. Ook DOS Kampen heeft in het zaterdagvoetbal een reputatie hoog te houden.

Het gedegradeerde NSC komt in de tweede klasse onder meer Zeewolde en FC Horst uit Ermelo tegen. Verder bivakkeren de Nijkerkers nogal eens in de regio Ede, waar clubs als Blauw Geel, Lunteren en Advendo klaar staan om de nodige strijd te leveren.

Hoevelaken is ingedeeld in de derde klasse B en mag een paar keer het randmeer over om in de polder op bezoek te gaan bij Lelystad, Unicum (ook uit Lelystad) en Swift uit Swifterband. De andere tegenstanders zijn vooral op de Veluwe te vinden, zoals Stroe, Hierden, VVOP, Vierhouten en ‘t Harde.

Hoofdklasse B

Zwaluwen’30

Spakenburg

Sparta Nijkerk

Bennekom

IJsselmeervogels

SDC Putten

DOVO

De Jodan Boys

HSV Hoek

RKAV Volendam

GVVV

Geinoord Nieuwegein

AFC Ajax

Kozakken Boys

Eerste klasse D (oost)

SDV Barneveld

VVOG

FC Zutphen

Veensche Boys

ASV Dronten

DVS’33

CSV Apeldoorn

DETO

DOS Kampen

DTS’35

SVZW

DOS’37

Tweede klasse G (Oost)

Zeewolde

Advendo’57

DSV’61

Zwart Wit’63

FC Horst

NSC

AVW’66

Blauw Geel’55

IJVV

Lunteren

OWIOS

VSCO’61

Derde klasse B (Oost)

Lelystad’67

VVOP

Unicum Lelystad

Vierhouten’82

Stroe

Hierden

Hoevelaken

Hulshorst

EFC’58

ESC

Swift’64

‘t Harde

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie