Estse scholier bedankt Hoevelaken voor gastvrijheid

18 juni 2008 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - De uit Estland afkomstige Mari-Liis, op dit moment woonachtig bij haar gastgezin in Hoevelaken, gaat binnenkort naar huis. Deze Estse heeft het afgelopen schooljaar als uitwisselingsstudent van YFU (Youth for Understanding) een bijzonder leerzaam jaar in Nederland beleefd. Door bij een gastgezin in Hoevelaken te wonen en regulier middelbaar onderwijs te volgen, heeft zij de Nederlandse samenleving intensief leren kennen. Mari-Liis wil graag alle inwoners van Hoevelaken bedanken voor de fijne tijd die zij hier heeft beleefd.

Meedraaien in een Nederlands huishouden en de dagelijkse dingen meemaken zoals Nederlandse jongeren dat doen, is een bijzondere ervaring geweest voor Mari-Liis, maar ook voor haar gastfamilie. Zij hebben veel van elkaars cultuur geleerd. Voor Mari-Liis en haar gastgezin komt het moment in zicht om gedag, maar zeker ook bedankt, tegen elkaar te zeggen. Over een paar weken neemt Mari-Liis namelijk afscheid van haar inmiddels vertrouwde Nederlandse leventje, haar nieuwe vrienden en haar gastfamilie.

Samen met Mari-Liis hebben afgelopen schooljaar ook ruim vijftig andere jongeren van diverse nationaliteiten in een Nederlands gastgezin gewoond. Door de grote populariteit van Nederland onder buitenlandse jongeren en de uitwisselingsprogramma’s van YFU komt er elk jaar een grote groep internationale jongeren naar Nederland. Begin augustus ontvangt deze stichting maar liefst zestig nieuwe buitenlandse leerlingen. YFU is een internationale non-profit uitwisselingsorganisatie die al meer dan vijftig jaar uitwisselingen organiseert over de gehele wereld.

Alle gastoudergezinnen en de bezoekende studenten genieten professionele begeleiding tijdens het verblijf van de buitenlandse student in het gezin. Als gastgezin kan men een voorkeur uitspreken voor een jongen of een meisje en een bepaalde nationaliteit. Ook wordt rekening gehouden met de interesses en hobby's van het gastgezin en de uitwisselingsstudent. Niet alleen gezinnen met wat oudere kinderen, maar ook gezinnen met kleine kindjes, éénoudergezinnen of gezinnen zonder kinderen kunnen gastgezin worden. De ouders van de bezoekende student zijn zelf verantwoordelijk voor zak-, kleed- en schoolgeld. Gastoudergezinnen krijgen geen financiële vergoeding voor het opnemen van een student in hun gezin.

Indien u met uw gezin op deze wijze een andere cultuur in huis wilt halen, neem dan contact op met YFU International Exchange, telefoon 0297 - 264850. Voor nadere informatie kunt u ook kijken op www.yfu.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie