Weekendjeweg.nl: Gelderlander gaat liefst naar Zuid-Holland

18 juni 2008 om 00:00 Nieuws

REGIO - Uit onderzoek van Weekendjeweg.nl blijkt dat de Gelderlander het liefst naar Zuid-Holland gaat voor een hotelverblijf. Voor een vakantie naar een bungalowpark gaat de Gelderlander het liefst naar Limburg, gevolgd door Drenthe. Opvallend is dat de Gelderlander het ook leuk vindt om één nachtje weg te gaan in eigen provincie. Gelderland zelf staat voor de inwoners van deze provincie op de vierde plaats voor een nachtje weg.

Deze en andere trends komen uit een onderzoek van Weekendjeweg.nl, marktleider op het gebied van korte vakanties, met jaarlijks zo'n 500.000 boekingen. Het onderzoek laat zien dat de meeste Nederlanders het liefst naar Zuid-Holland gaan voor één overnachting in een hotel. Voor een bungalowverblijf is de provincie Gelderland al jaren populair. De inwoners van negen provincies gaan het liefst naar een bungalowpark in deze natuurrijke omgeving.

"Doordat wij regelmatig analyseren welke bestemmingen populair zijn bij onze klanten kunnen wij ons aanbod daar goed op afstemmen", zegt Ed Trentelman, Commercial Director van Weekendjeweg.nl. "Meten is weten", vervolgt Trentelman, met de gegevens uit onze database met meer dan 1,4 miljoen klanten richten wij onze communicatie zo in dat onze klanten aanbiedingen ontvangen die bij hun vakantiegedrag en interesses passen."

Weekendjeweg.nl is met zo'n 500.000 reserveringen per jaar marktleider op het gebied van korte vakanties. Samen met BungalowS.nl, Nachtjeweg.nl en Hotelletje.nl, is Weekendjeweg.nl onderdeel van Bookit. Vanaf 1992 is Bookit gespecialiseerd in het verzorgen van reserveringen voor hotels en bungalowparken. Bookit is sinds 2005 onderdeel van Holidaybreak PLC, een Europese groep van vakantieaanbieders.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie