Fietstocht Lions geslaagd

11 juni 2008 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN – Het record aantal deelnemers van twee jaar geleden is dan wel niet gehaald (250), maar dit jaar, zaterdag 7 juni, waren er toch nog zo’n 175 fietsers uit Hoevelaken en Nijkerk die aan de jaarlijkse fietstocht van de Lions Club Hoevelaken deelnamen.

Tekst en foto door Gerrit Steen

De organisatie moest tegen 10.00 uur zelfs nog een paar extra routes kopiëren, aangezien ze door hun voorraad heen waren en er nog steeds mensen wilden vertrekken.

Voor de tweede keer werd er nu ook samengewerkt met Nijkerk, en dat leverde een veelbelovend beeld op. Ook nu weer stapten er toch zo’n 20 sportieve Nijkerkse fietsers op hun stalen ros en reden vanaf de startplaats in Nijkerk (het Historisch Museum aan de Holkerstraat) de fraai uitgezette route.

En zoals gebruikelijk werd het weer een boeiende tocht die de fietsers door een nieuwbouw gedeelte van Vathorst leidde en langs de nieuwe grachtenwoningen die aan 'De Laak' worden gerealiseerd. Langs de oeroude 'De Laak' werd vervolgens naar het IJsselmeer gereden en over de dijk richting het Stoomgemaal 'Hertog Reijnout' dat op 7 juni in bedrijf (op stoom) was, en ook natuurlijk bezocht kon worden. De tocht ging verder door Nijkerk en langs het Museum Oud Nijkerk dat voor de deelnemers kosteloos te bezoeken was. Dit was tevens het rustpunt voor de Hoevelakense deelnemers waar ook gratis de traditionele versnapering in de vorm van koffie, thee of frisdrank werd aangeboden.

Klein Rasschert

Vanuit Nijkerk vervolgde de tocht door het prachtige buitengebied van Nijkerk, Appel en Hoevelaken om te eindigen bij de gerestaureerde hoeve 'Klein Rasschert' aan de Veenwal 40 in Hoevelaken waar een prachtige beeldententoonstelling (Beeldschoon Klein Rasschert) kon worden bezocht. Voor meer informatie zie ook de website van dit evenement: www.korthorst.nl/beeldschoon. De totale lengte van de route was ongeveer 30 km. De startplaats in Hoevelaken was zoals gebruikelijk bij de Muziektent aan het Van Aalstplein. Zoals al op enkele eerdere fietstochten is vertoond, droegen leden van de Toneelgroep 'Het Gebeuren' uit Hoevelaken zorg voor enkele 'tableau vivant' optredens op historische locaties langs de route om de tocht te verlevendigen. Zij deden dit met veel verve en ook niet voor niets, want de netto opbrengst van de fietstocht kwam dit jaar geheel ten goede aan de toneelgroep 'Het Gebeuren' om hun boeiende activiteiten te ondersteunen.

advertentie
advertentie