Af en toe eens opa en oma zijn...

11 juni 2008 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Onlangs is de website www.bijomamagalles.nl op het internet verschenen. Achter deze website schuilt Coby Klazinga. Coby is 56 jaar en woont sinds 13 jaar in Hoevelaken. Ze woonde een tijd lang op de W. de Zwijgerlaan en is onlangs verhuisd naar het Adrianus Vossiuspad, waar zij en haar man een heel gezellig huis hebben.

Coby en haar man Ruud hebben zelf nooit kinderen gekregen en nu ze wat ouder worden, hebben ze het er vaak over dat het toch wel een gemis is om geen opa en oma te zijn. Geen trappelende voetjes, geen armpjes om je heen. Omdat het gemis toch wel begon te knagen besloot Coby om haar lang gekoesterde droom werkelijkheid te laten worden en besloot ze in actie te komen.

Uit ervaring weet Coby namelijk dat er veel oudere echtparen zijn die het zonder kleinkinderen moeten doen, terwijl ze nog heel fit en gezond zijn. En ook dat er veel kleintjes het zonder opa of oma moeten stellen. Het kan zijn dat op en oma al overleden zijn, maar ook dat ze aan aantal maanden of permanent in het buitenland verblijven of gewoon te ver weg wonen. En tegenwoordig zie je veel dat als ouders gaan scheiden, de kinderen hun natuurlijke opa en oma niet of nauwelijks meer zien.

Dit geld ook voor opa’s en oma’s als hun kinderen gescheiden zijn, zien ze in de regel hun kleinkinderen nauwelijks of nooit meer.

Vandaar nu de internetsite www.bijomamagalles.nl De bedoeling is dat veel opa’s en oma’s zich gaan inschrijven en ook dat kinderen zich gaan melden. Coby gaat dan op zoek naar een passende match. Ze vraagt in een intakegesprek de opa en oma naar hun beweegredenen en gaat vervolgens naar het passende kleinkind op zoek. Natuurlijk moeten de kinderen toestemming hebben van hun ouders, maar dat spreekt voor zich.

De site is onlangs de lucht in gegaan. “Dit is een gat in de markt", werd haar al door verschillende mensen gezegd. Dat blijkt wel uit de stroom van reacties.

Wat is er nu heerlijker als kind om af en toe eens bij opa en oma langs te gaan en leuke dingen te doen met hen. Als opa en oma lijkt de zin “de glimlach van een kind doet je beseffen dat je leeft” hier toch wel heel terecht: er is inderdaad niets mooiers dan een kind gelukkig te zien. En ook als ouders is het toch heerlijk om je kind te zien genieten bij opa en oma.

Want we weten het vast nog wel van vroeger… bij oma mag inderdaad alles. En wat genoten we daarvan als kind!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie