Gratis cursussen voor vrijwilligers

11 juni 2008 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Vrijwilligers zijn onmisbaar. Dat geldt niet alleen voor ons, maar voor vrijwel alle verenigingen, stichtingen en andere organisaties die zich bezig houden met welzijnswerk en zorg. Vandaar dat de gemeente Nijkerk alle vrijwilligers in hun gemeente een extraatje aanbieden: zij kunnen gratis een cursus naar keuze volgen.

De cursussen worden gegeven in de periode van september 2008 tot maart 2009. Zoals gezegd zijn er geen kosten aan verbonden voor de deelnemers. Door bijdrages van de gemeente zijn ze helemaal gratis. De cursussen helpen vrijwilligers hun werk gemakkelijker of beter te doen. De inhoud is volledig toegespitst op vrijwilligerswerk en daardoor heel herkenbaar. Een cursus duurt vier tot acht weken, met een wekelijkse bijeenkomst van circa 2,5 uur. Tijdens de lessen is er volop ruimte voor persoonlijke begeleiding en specifieke vragen. De cursussen worden gegeven door ervaren docenten van Landstede Opleidingen & Cursussen voor volwassenen.

Gevarieerd aanbod. U kunt kiezen uit de volgende cursussen:

* Hoe kom ik in de krant?

* Computergebruik (basis)

* Vrijwilligers on-line

* Excel

* Powerpoint

* Word+

* Website bouwen

Meer informatie over deze cursussen is te verkrijgen bij Stichting Sigma, Oosterstraat 7 Nijkerk, 033-24 74 830. Hier kunt u ook de inschrijfformulieren verkrijgen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie