Bijzondere bijstand makkelijker

11 juni 2008 om 00:00 Nieuws

De regels om vast te stellen of iemand in aanmerking komt voor bijzondere bijstand zijn eenvoudiger geworden. Hierdoor hoeft de aanvrager minder gegevens over het inkomen aan te leveren bij de gemeente en is de afhandeling van aanvragen eenvoudiger. Ook zijn er meer algemene regels gemaakt voor het verstrekken van bijzondere bijstand in plaats van aparte regels voor elke soort verstrekking. Dit maakt de regels duidelijker.

NIJKERK - Het college wil dat meer inwoners gebruik gaan maken van de bijzondere bijstand. Daarom zijn de regels voor het toekennen van bijzondere bijstand vereenvoudigd en worden de mogelijkheden voor deze voorziening breed onder de aandacht gebracht.

De gemeente wil inwoners met een laag inkomen zoveel mogelijk persoonlijk benaderen, om hen gericht te kunnen wijzen op de mogelijkheden voor bijzondere bijstand. Daarvoor wordt samenwerking gezocht met organisaties die veel contact hebben met mensen met een laag inkomen. Verder worden inwoners vanaf juli geïnformeerd via de gemeentepagina, de website www.nijkerk.eu en een folder. De nieuwe regels gelden vanaf 1 juli.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie