Zorgconcern krijgt nieuwe naam: Amaris Zorggroep

11 juni 2008 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Amaris Zorggroep. Dit is onlangs de nieuwe naam geworden voor het zorgconcern, dat begin 2008 is ontstaan door het samengaan van Zorgpalet Gooi en Vecht, Johanniter Huis Theodotion en Gooizicht Christelijk Verpleeghuis. Met deze naamswijziging verandert ook de huisstijl van het zorgconcern en gaat de Christelijke Thuiszorg verder onder de nieuwe naam Amaris Thuis.

Waar staat Amaris voor?

Bij Amaris staat aandacht voor de cliënt centraal. De Amaris Zorggroep biedt een totaalpakket aan zorgdiensten, afgestemd op persoonlijke wensen en behoeften. Van verzorgd wonen tot intensieve verpleging en van gemaksdiensten tot thuiszorg. Dit doet zij vanuit een tiental zorginstellingen*, die verspreid liggen in de regio ‘t Gooi, Vechtstreek en Eemland en in het bezit zijn van een kwaliteitscertificaat. Deze zorginstellingen bieden ook zorg aan huis onder de naam Amaris Thuis.

Amaris Thuis kent haar oorsprong in de Christelijke Thuiszorg. Deze organisatie levert al meer dan een halve eeuw professionele thuiszorg op maat, dicht bij de levenssituatie en belevingswereld van de cliënt.

De lokale benadering van Amaris is uniek en biedt haar zorginstellingen de ruimte om invulling te geven aan lokale wensen en behoeften. Iedere zorginstelling heeft zo haar eigen identiteit, cultuur en signatuur. Zij bieden kleinschalig georganiseerde zorg met aandacht in een vertrouwde omgeving, waarbij haar cliënten zich al jaren thuisvoelen.

Door samenwerking en het bundelen van krachten kan de Amaris Zorggroep nieuwe diensten ontwikkelen voor haar huidige en toekomstige cliënten, die aansluiten bij de wens om zo zelfstandig mogelijk oud te worden en zo lang mogelijk deel te nemen aan de maatschappij. Juist daarin ligt de kracht van de Amaris Zorggroep!

*Bij de Amaris Zorggroep zijn de volgende zorginstellingen aangesloten:

Woonzorgcentrum De Amerhorst – Amersfoort, Woonzorgcentrum Arkemheen - Nijkerk, Woonzorgcentrum De Kuijer – Nederhorst den Berg, Woonzorgcentrum De Veste – Naarden, Woonzorgcentrum Florisberg – Muiderberg, Gooizicht Christelijk zorg- en behandelcentrum – Hilversum, Woonzorgcentrum Schoonoord – Baarn/Bunschoten, Theodotion, Johanniter centrum voor wonen, zorg en behandeling – Laren, Hervormd woonzorgcentrum Voor Anker– Huizen, Protestants woonzorgcentrum Zuiderheide – Hilversum.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie