Provincie akkoord met Zilverschoon

11 juni 2008 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De provincie Gelderland heeft het bestemmingsplan Zilverschoon, herziening verpleeghuislocatie, goedgekeurd. Niemand heeft bedenkingen tegen het plan ingediend. Beweging 3.0 (sinds 1 juni de nieuwe naam van de gefuseerde stichtingen Amanten Laak en Eemhoven) kan nu bij de gemeente een bouwplan indienen en na goedkeuring aan de slag.

Wethouder Renger Walet is bijzonder blij met deze goedkeuring. "Het nu verouderde verpleegtehuis wordt niet alleen aangepast aan de eisen van de tijd, maar een modern expertisecentrum voor ouderen. Mijn complimenten ook voor het comité van omwonenden en Zilverschoon. Zij zijn in goed overleg tot overeenstemming gekomen."

Zilverschoon krijgt een nieuw hoofdgebouw, waarin de centrale zorg- en behandelingsvoorzieningen zijn ondergebracht. Dit gebouw is ook de centrale entree. Naast algemene voorzieningen huisvest dit onder meer de revalidatie-afdelingen.

Ernaast komt een verpleegcomplex met tien kleinschalige woningen langs de Vetkamp.

Er komt ook een vrijstaand appartementencomplex, vergelijkbaar met Zilverstaete. Aan de zijde van de Vetkamp heeft dit gebouw zes lagen en aan de zijde van de Henry Dunantlaan vier bouwlagen.

De twee verpleegafdelingen uit 1992 aan de achterzijde van het huidige gebouw worden aangesloten op het hoofdgebouw. Parkeren kan op het terrein zelf.

De hoofdontsluiting van Zilverschoon is aan de Vetkamp. Het hele gebied krijgt een parkachtige uitstraling, met veel groen naarmate het dichter bij de woonwijk komt.

Omwonenden

Zilverschoon en de omwonenden hebben in goed overleg nadere afspraken gemaakt. Er komen bomen en groenblijvende struiken rondom de appartementen en het zorgcomplex. Ook zijn er afspraken gemaakt om de overlast van parkeren tegen te gaan. Er komt geen parkeren achter de woningen aan de Henry Dunantlaan 7-19. Het opslagdepot wordt verplaatst naar het hoofdgebouw en de ingang via 't Hazeveld wordt alleen toegankelijk voor pasjeshouders (leveranciers). Bewoners worden betrokken bij de uitwerking van het appartementencomplex en ten tijde van de bouw verschijnt er een nieuwsbrief.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie