Motorendag op het Plein

11 juni 2008 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Mariska van Surksum van café La Vie houdt zaterdag 21 juni een Motordag op het Plein in het centrum van Nijkerk. Voor iedereen die ook maar iets met motoren heeft, staat een mooi programma in de steigers. Ook diegenen die nog nooit motor hebben gereden zijn van harte welkom, zij kunnen aparte en bijzondere motoren bekijken die op het Plein gestald worden!

Tekst en foto door Gerrit Steen

De organisatie is in handen van Mariska van Surksum van café La Vie. Mariska: “Twee jaar geleden heb ik namens de SPPN ook een Motordag georganiseerd. Gezien het succes van die dag heb ik besloten om dit jaar weer een soortgelijk evenement te organiseren. Deze keer niet onder de paraplu van de SPPN, maar gewoon op eigen initiatief. Aangezien ik zelf al een paar jaartjes motor rijd leek het mij een goede gedachte om, in navolging van de zeer succesvolle Autodag, een Motordag te organiseren. Het is een fantastisch mooie gelegenheid om in contact te komen met andere motorrijders. Er is van alles te doen, de mensen hoeven zich geen minuut te vervelen.”

Minimotorbaan

“Het motorfeest begint om 12.00 uur en het hele programma duurt tot 20.00 uur. Er is medewerking van rijschool 'L op ’t dak' uit Nijkerk en John van de Bunt Motoren uit Nijkerk is aanwezig met allerlei accessoires en kleding op het gebied van motorrijden. Ook Joey Nash Cycles uit Garderen is paraat, evenals het Trike verhuurbedrijf uit Veenendaal, dat bij de vorige gelegenheid ook veel belangstelling kreeg. Zij kunnen van alles over Trikes vertellen en de verhuur ervan. Verder is er voor de kinderen een Minimotorbaan van 8 bij 16 meter. Zij kunnen helemaal gratis een ritje op zo’n minimotor maken.”

Stimon

"Vanaf 18.00 uur is het Plein tevens het vertrekpunt van de STIMON-schemerrit, een avondrit voor motorrijders langs de mooiste plekjes in de regio. Deelnemers hiervoor kunnen zich zowel overdag als telefonisch vooraf aanmelden bij Henk Karelsen, tel. 033-2459655. Ook aan de inwendige mens is gedacht, zo is er een hamburgerstand en overal langs het Plein zijn mooie terrasjes. ’s Middags is DJ BB actief en zal later opgevolgd door de band Heart of Steel. Deze band speelt lekkere muziek om naar te luisteren.”

Oproep

"Als er nog mensen zijn die een aparte, speciale of bijzondere motor bezitten en deze graag willen showen tijdens de Motordag, neem dan even contact op met Mariska van Surksum, Café La Vie, tel. 06-54704875.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie