Mooie fietstocht langs particuliere tuinen

11 juni 2008 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Voor liefhebbers van tuinen zijn zaterdag 14 juni tien prachtige tuinen opengesteld. Dit jaar kan men tuinen bewonderen in de wijk de Bogen, een bijzondere wijk van Nijkerk door zijn opzet en vooral de aanleg van veel groen.

Vanuit de kwekerijwereld werden ideeën gerealiseerd over het toepassen van een nieuw assortiment planten, heesters en rozen. Naast vier zeer verschillende tuinen in deze wijk, kan men ook genieten van het grassen/waterplein, park en rozentuin in deze vijf jaar jonge wijk.

Aan de Holkerweg is een grote boerentuin te vinden rondom een monumentale boerderij. In Nijkerkerveen een van de mooiste bloementuinen en in Hoevelaken bezoekt men kleine, maar bijzondere tuinen. Een jonge tuin aan de Stoutenburgerlaan, aan het Kerkepad een natuurlijke tuin en een beeldentuin aan de Veenwal.

Deze fietstocht wordt georganiseerd door Groei en Bloei afdeling Nijkerk/Hoevelaken en Vrouwen van Nu Hoevelaken.

Voor €2,50 koopt u een badge als entreebewijs voor alle tuinen! Deze zijn te koop bij boekhandel Roodbeen in Nijkerk en bij ’t Laakmannetje in Hoevelaken. Het boekje met de fietsroute krijgt u gratis bij aankoop van entreebewijzen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie