NCC viert 40 jarig jubileum

11 juni 2008 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De Nijkerkse Cross Club heeft zaterdag 7 juni haar 40-jarig bestaan gevierd. Zo’n 200 (oud)leden, (oud)bestuurders, familieleden en bekenden waren aanwezig op de feestelijke receptie. De crossbaan aan de Watergoorweg was voor de gelegenheid opgetuigd met crossauto’s, motoren, quads en crossfietsen. De kinderen vermaakten zich prima op het springkussen en voor de ingang had de firma Haverlag een prachtige huldeboog geplaatst.

NCC werd opgericht in juni 1968 vlak nadat twee Nijkerkse jongens, Rijk Haverlag en Jaap van de Bunt, op de brommer naar Barneveld reden om daar mee te doen aan een bromfietscross. Daar aangekomen bleek dat de cross al verreden was en teleurgesteld keerden Rijk en Jaap terug naar Nijkerk. Zij besloten dan zelf maar een cross te organiseren. Dat gebeurde op 3 juni 1968 en NCC was een feit. Al snel volgden de auto’s en motoren. In 1982 werd de fietscrossafdeling opgericht en enkele jaren geleden volgden de quads. Inmiddels is NCC uitgegroeid tot een bloeiende vereniging met een kleine 200 leden en vele vrijwilligers die de trainingen, het onderhoud en alle evenementen organiseren.

Zaterdag werden de oprichters Rijk Haverlag, Bertus Ridder, Eib van de Brink, Jaap van de Bunt en Johan Doornekamp (helaas was Wout Bos verhinderd) gehuldigd. Ook het huidige bestuur bestaande uit Rijk Haverlag, Peet van Norden, Miranda Haverlag, Ingrid van de Brink en Gerrie Schoeman werden toegesproken. Allen kregen een fraai aandenken van de clubleden.

Van de gelegenheid werd gebruik gemaakt om het gloednieuwe starthek van de fietscross officieel te openen, dat dankzij vele gulle sponsorbijdragen in februari kon worden aangeschaft. Rabobank-directeur Gerrit Huijgen verrichtte als hoofdsponsor de openingshandeling waarna een groepje jonge fietscrossers samen met oprichter Johan Doornekamp een wedstrijdje reden. Acht meer ervaren crossers gaven nog een spectaculaire demonstratie en daarna was het tijd om onder het genot van een hapje en drankje met elkaar bij te praten. Gesprekstof genoeg natuurlijk na al die jaren!

Foto's: Ruud van de Veen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie