Hart voor Nijkerk wil interpellatiedebat over De Flier

11 juni 2008 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De politieke partij Hart voor Nijkerk wil een interpellatiedebat over de vernietiging van het bestemmingsplan De Flier door de Raad van State. Donderdagavond 5 juni kwam de fractie in een extra sessie bijeen en is zelfs overwogen om volgende week een extra raadsvergadering te houden, maar in plaats daarvan wordt wethouder Walet ter verantwoording geroepen in de raad van 26 juni.

Het bedrijventerrein De Flier, ten zuiden van Nijkerk, is door het besluit (voorlopig) van tafel, terwijl de nieuwe milieustraat al aan het einde van 2008 open had moeten zijn. Twee weken geleden vroeg Hart voor Nijkerk al helderheid over uitspraken van de vertegenwoordiger namens de gemeente Nijkerk tijdens de zitting van de Raad van State, die achteraf gezien niet op de waarheid bleken te berusten.

Zo zouden bestaande huizen moeten verdwijnen, terwijl de wethouder dit later weer corrigeerde. Hart voor Nijkerk stemde twee jaar geleden als enige partij tegen het bestemmingsplan vanwege onzorgvuldigheid over de milieu- en geluidsnorm. Fractievoorzitter Kees van den Heuvel (Hart voor Nijkerk): "De tranen biggelden bijna van mijn wang toen ik het nieuws van de Raad van State donderdag vernam. Twee jaar lang heb ik mij er intensief bezig mee gehouden en eigenlijk had ik er al geen rekening mee gehouden dat het goed zou komen. Nu blijkt er toch nog gerechtigdheid te bestaan.''

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie